torsdag, november 05, 2009

Muslimer langs Silkeveien kommer til tro på Jesus


Det er oppmuntrende å lese om hva Gud gjør langs den såkalte Silkeveien. Medarbeiderne til misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering, kan fortelle at en kristen menighet i en muslimsk by - av sikkerhetsmessige årsaker kan navnet ikke nevnes - har vokst med 50 prosent i år takket være en kristen TV-kanal og drømmer! Gud taler ofte gjennom drømmer og syner for muslimer. På begynnelsen av 2007 hadde en menighet 20 medlemmer, nå har den vokst til 30 medlemmer, og flesteparten av disse kommer fra en og samme familie.

Historien er som følger: Erol, en politimann, som har søkt etter Gud de siste fem årene, begynte å se kristne TV programmer. Ganske snart begynte kona og datteren hans å se sammen med ham. Dattern hørte om Jesu kjærlighet via disse TV-programmene og hadde så en drøm hvor Jesus åpenbarte seg for henne. Hun forteller: Jeg har bestemt meg for å følge Jesus, og det er ingen vei tilbake. Denne lille kjernefamilien fortalte så slektninger om den kjærligheten de hadde funnet i Jesus, og 10 av disse slektningene har nå tatt imot Jesus som sin Frelser og Herre.

En annen fantastisk historie som nylig skjedde er denne:

En dag dro Kamal, en ung muslimsk mann, fra den avsidesliggende landsbyen hvor han bor til et større marked. Her traff han noen som gav ham en kopi av Matteus evangeliet. Da han kom hjem satte han seg på en stein nede ved elvebredden for å lese. Til å begynne med forstod ikke Kamal det han leste, men han fortsatte. Så, etter å ha lest Matteusevangeliet tre ganger, tok han imot Jesus. Siden det ikke fantes noen i landsbyen som kunne døpe ham, og han hadde lest dåpsbefalingen i Matteus 28, vadet han ut i elva og døpte seg selv!

Siden den gang har han ledet sin familie til tro på Jesus, samt to andre, og disse har nå grunnlagt en liten menighet i Kamals landsby.

Hører jeg et aldri så lite halleluja fra bloggens lesere?

Bildene viser menigheter langs Silkeveien.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Halleluja!!

Anonym sa...

Dette er jo bare fantastisk! Så flott at vi får del i slike nyheter. Er glad du skriver om slike ting. Hvor finner vi ellers slike nyheter i dag?