fredag, desember 18, 2009

Storkrig i Israel innen 10 måneder?

Uavhengige sikkerhetsanalytikere spår storkrig i Israel i løpet av 10 måneder. Israel kan bli angrepet på fem-seks fronter.

Det er sikkerhetsanalytikeren Jisrael Neeman som skriver dette på nettstedet "Mideast on Target". Han mener Netanjahu nå står overfor to alternativer:

Enten stå alene eller bli del av en vestallianse. Prisen for det siste vil være fatal: et endelig ja til PLO staten. Omkostningene ved å stå alene? En krig mot Israel som vil bli ført på fem-seks fronter!

I følge Neeman står Israel overfor seks store utfordringer:

1. Iran utgjør den største og mest truende av dem. Sannsynligheten er stor for at de allerede har eller er nær ved å få sin egen atombombe.

2.Hizbollah i Libanon er en annen stor utfordring. Siden krigen i 2006 har de rukket å bygge seg opp igjen kansje mange ganger så sterkt.

3. Hamas trusselen fra Gaza er svært reell. Den siste tiden har vi sett at de prøver ut nye raketter mot sivilbefolkningen i blant annet Sderot. Hvorfor er det så få protester mot dette?

4. Syria er det store usikkerhetsmomentet. Vil de engasjere seg i en ny storkrig? I såfall vi det bli svært farlig for Israel. Det er ut for å være en viss sannsynlighetsovervekt for en syrisk deltagelse.

5. General Daytons veltrente Fatah-styrke i Judea/Samaria. På papiret skal den slå ned på Hamas. Men den kan også raskt kaste seg inn sammen med de andre fiendene i Israels nabolag i en Arafat-lignende terrorkrig.

6. Den siste utfordringen kan komme fra en Hamas-fraksjon i de samme to områdene. Vi har allerede sett en slik gruppe oppstå nylig, som ble nedkjempet av Hamas. Men det kan eksistere flere, og de kan stå frem i en gitt situasjon.

I løpet av disse 10 månedene, som analytikerne mener er en sannsynlig tid for en eventuell ny krig, kan Israel bli angrepet på fem-seks fronter. I tillegg til disse har man jo også grupper inne i Jerusalem, i Ramallah og andre byer med tungt bevæpede menn og kvinner.

Det er ingen grunn til å slappe av på bønneengasjementet for Israel!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at denne bloggen finnes!

Anonym sa...

La oss spesielt huske å be for Israel i tiden fremover. De trenger det nå, og om dette stemmer i dager som kommer.

Anonym sa...

Som jeg jo også skrev som en kommentar til din forrige artikkel.

Alt du nevner uttover Iran er i stor grad tråder Iran trekker i.

Og så er spørsmålet det samme.

Førte Irak-krigen til en fiende mindre, eller bare en mye sterkere fiende.

Bjørn Olav sa...

Ja, Iran spiller en svært viktig rolle i dette. I følge endetidsprofetien i Esekiel 38, vil jo Persia være en del av de som skal gå til angrep på Israel. Det skal bli spennende å se hvilken rolle Russland vil spille i tiden fremover. Gog skal jo være den som leder an i en krig som kommer, om det er denne eller en kommende.

Anonym sa...

Tja, det blir for meg litt vanskelig å være for skråsikker om hva som menes med God, o.l.

Derimot så tror jeg ikke automatisk du skal legge for mye inn i at rakettene var russiske uttover at Russland selger raketter til Iran.

Det kan jo også nevnes at man finner Norske våpen (og da spessielt høyteknoligiske våpen som er det vi er gode på) de utroligste steder i verden, i allverdens konflikter.

I sin tid ville jo til og med Carl I. Hagen selge norske høyteknologiske våpen til Sadam Hussein :-) (noe han, og FrP heldigvis var alene om)

Noe få vet er at om man regner størrelse per innbygger er Norge verdens tredje største våpenprodusent, og da nesten utelukkende "cutting edge" høyteknologi.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det er vel en kjent sak at det har vært og er gode relasjoner mellom Russland og Iran.