fredag, desember 04, 2009

En spennende bok om Irland, Bysants, munker og klostre



Det er ikke så ofte jeg leser skjønnlitteratur lenger. Sjeldent det blir tid til slikt. Men jeg kom over en roman av Stephen R. Lawhead (bildet), bestsellende engelsk forfatter av blant annet historisk fiction. Boken jeg snakker om er en av mange han har skrevet. Den heter "Byzantium" og handler om Aidan som er prest og munk i et avsidesliggende irsk kloster. Her lever han og resten av munkene i dette klostret som ligger helt i ytterkanten av den kristne verden. De arbeider, ber og lever i kontemplasjon. En dag velges Aidan ut sammen med en gruppe munker for å legge ut på en farefull ferd til Bysants. Oppgaven deres er å presentere et svært vakkert, kostbart, håndmalt manuskript - The Book of Kells - til keiseren.

Jeg er så vidt i gang med å lese boken som har 870 sider, men allerede helt i begynnelsen blir min interesse vakt og det ville ikke forundre meg om jeg dras inn og fanges av dette som for meg er en spennende tidsepoke og som fremdeles har betydning for vår kristne tro.

Kanskje en julegaveide til deg selv, om du leser engelsk. Tror ikke noe norsk forlag har utgitt denne, men Stephen R. Lawhead er noe de absolutt burde se nærmere på! Hører du, Asle Dingstad, dette burde være noe for Luther! :D

Ingen kommentarer: