onsdag, desember 30, 2009

Menigheten er sentrum for Guds evige plan

Ordene fra Ef 3,8-11 avslører for oss at menighetens eksistens er i følge Guds evige hensikt. Menigheten oppstod ikke ved et slags ulykkestilfelle, fordi Israel forlot Herrens vei, og Gud måtte finne på plan-B. Før tidenes begynnelse, i evigheten, hadde Gud sin plan klar:

"Til meg, som er den aller minste av alle de hellige, ble denne nåde gitt at jeg skulle forkynne evangeliet om Kristi uransakelige rikdom for hedningene, og opplyse alle om hva denne hemmelighetens samfunn er, det som fra evige tider har vært skjult i Gud, som skapte alle ting ved Jesus Kristus. Hensikten med dette var at Guds mangfoldige visdom nå ved menigheten skulle bli gjort kjent for maktene og myndighetene i himmelrommet. Dette skjedde etter den evige hensikt som Han nå har fullført i Kristus Jesus, vår Herre."

Så annerledes dette er enn det som det fokuseres på i vår tid hvor individualismen er satt i fokus.

Hva var Guds plan? Hans plan var å ha en menighet bestående av mennesker, født på ny, med Jesus som Frelser og Herre, bygget sammen til èn kropp. Legg merke til at det er menigheten ikke enkeltstående kristne, som skal kunngjøre Guds mangfoldige visdom for makter og myndigheter i himmelrommet. Menigheten er derfor sentrum av Guds evige plan.

Det trengs åpenbaring for å se dette! Den Hellige Ånd må åpne våre øyne så vi ser hva menigheten er. Det handler om noe mye mer enn bare det å møtes for gudstjenester eller andre sammenkomster. Det handler om intet mindre enn Guds evige hensikt. Ser vi dette, ser vi menigheten fra Guds synsvinkel, fra Guds evighetsperspektiv, vil vi aldri mer dyrke individualismen som om den skulle være Guds gave. Det er den ikke. Den kan være en fiende av det som er Guds hensikt.

11 kommentarer:

Cato sa...

Fint det du skriver her, Bjørn Olav, men jeg er ikke helt sikker på hva du mener med "individualismen"?

Menigheten består jo av enkeltindivider som har opplevd frelse og hvor hver enkelt har sine nådegaver/tjenester. Er det dyrkingen av seg selv og sine nådegaver du mener?

Mvh.
Cato.

Bjørn Olav sa...

Individualismen jeg tenker på er denne: meg, mitt og mine. Jeg går på gudstjeneste om jeg vil, eller orker. Jeg går dit det passer meg, der hvor jeg kan få noe, og får jeg ikke noe der, går jeg et annet sted. Hensikten er at jeg skal bli velsignet, berørt.

Det er ingen eller få tanker om fellesskapet, om at Kristi kropp består av andre med-lemmer. Man er seg selv nok.

Cato sa...

Der er vi helt enige, Bjørn Olav!

Mvh.
Cato.

Anonym sa...

CAH

Menighetens tid er forbi!

Bjørn Olav sa...

Og når gikk så den ut på dato?

Anonym sa...

CAH:

Har ingen dato til deg, men det må være lenge siden. Den fungerer ikke på noe plan. Hadde kristne forstått hvordan det egentlig er ville hver menighet gått konkurs. Den kommer nok den dagen og. Hvorfor stå i menigheten å tilbe Gud når vi selv er Gud. Jesus sa, tro på samme måte som meg, se på deg selv på den måten jeg ser på meg selv, som GUD, følg ditt hjertes følelser.

Bruk sunn fornuft og tenk igjennom følgende:
Hvis Jesus døde for all synd hvorfor fortsette å bry oss med synden og be om tilgivelse? Gjorde han ikke god nok jobb?

Hvis Jesus overvant døden hvorfor fortsatt forkynne om Satan og helvete?

Skulle Gud dømme noen til helvete bare fordi de vokste opp i "feil familie" med ikke-troende foreldre?

Klart Gud ikke gjør noe slikt. Det er absurd og korset ville være lite verdt.

Bjørn Olav sa...

Det er en helt absurd tanke at menighetens tid er over! Av mange årsaker: Menigheten er noe som har ligget på Guds hjerte siden før denne verden ble skapt. Og dens tid slutter ikke før Gud henter den hjem i bortrykkelen.

Den andre absurde tanken du fremmer er at vi er Gud.

Det finnes bare èn Gud, himmelens og jorden skaper.

Synden ble sonet på korset, men det betyr ikke automatisk frelse for alle mennesker. Frelsen må tas imot, vi må bli født på ny, sa Jesus. Den som ikke blir født på ny, "kan ikke se Guds rike", jfr Joh 3,3.

Djevelen ble også overvunnet på korset, men Jesu seier må også inntas. I Rom 16,20 kan du lese: "Og fredens Gud skal snart knuse Satan under deres føtter."

At djevelen fortsatt er en realitet er det vel ikke så vanskelig å se? Se rundt deg! Lever vi i himmelen nå?

I det som kalles den lille Bibel, Joh 3,16 står det:

"For så har Gud elsket verden at Han ga sin Sønn, Den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."

Med andre ord: det finnes en fortapelse. Jesus underviste om den muligheten mange ganger. Men vi kan unnslippe den ved å bli født på ny, og leve med Jesus som Frelser og Herre

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

CAH

Man skaper selv sitt eget helvete og selv sin egen himmel.
Du lar bibelvers komme i veien for å bruke fornuften.

Bjørn Olav sa...

Det er tvert imot fornuften som er hindringen for sannheten!

Jeg holder Guds ord for å være sant. Og der står det:

"For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. For det er skrevet: Jeg vil ødelegge de vises visdom, og de klokes klokskap vil Jeg gjøre til intet... For sideen det var Guds visdom at verden ikke skulle kjenne Gud ved sin egen visdom, var det også Guds rådslutning å frelse dem som tror ved forkynnelsens dårskap." (1.Kor 1,18-19 og v.21)

Og for å si det slik: det er ikke mye fornuft om det strider mot sannheten!

Anonym sa...

Hvor står dette i NT?

"Jesus sa, tro på samme måte som meg, se på deg selv på den måten jeg ser på meg selv, som GUD, følg ditt hjertes følelser."

Ingen steder!