tirsdag, desember 15, 2009

Nytt nettverk vil arbeide for at svenske baptister vender tilbake til vekkelsesarven

Endelig er det positive nyheter vi kan melde fra Sverige, og attpåtil blant svenske baptister!

I går ble "Nettverk for klassisk baptisme og kristen tro" stiftet i Göteborg. Bak initiativet står et 20-talls ledere fra noen baptistforsamlinger i det sørvestre Sverige. Nettverket vil løfte fram den klassiske vekkelsesarven. Det lyder som god musikk i mine ører!

Nettverket er blitt grunnlagt som en reaksjon på "den uholdbare situasjonen som gradvis har oppstått gjennom samfunnsledelsens håndtering av evangeliet, bibelsyn og bibelord," heter det i en pressemelding. Og her legges det til:

"Det histiorisk kjente har av svenske baptistsamfunnets ledelse blitt forvandlet til noe ugjenkjennelig."

Nettverket anklager ledelsen i det svenske baptistsamfunnet for å være uklare:

"Samtidsideologier uten evangelisk grunn har mer og mer fått feste seg og fått en røst hos ledende baptist ansvarlige."

Det nye nettverket mener det svenske baptistsamfunnet har utviklet seg mer og mer til å bli lik den kirke den en gang brøt ut av.

Vi kommer til å følge utviklingen i dette nettverket med spenning, og ber om at de må lykkes i å føre de svenske baptistene tilbake til utgangspunktet: en klippefast tro på Guds ord.

Se også:http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197033

30 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju en skandal att Svenska Baptister vill viga homofiler???????????????.

Nu ser vi att JESUS kommer snart!!!.

Ty som det var i Sodom! så skall det vara precis före JESUS KRISTUS kommer tillbaka för domensdag.

Bjørn Olav sa...

Ja, det er en skandale! Derfor er det så flott at dette nettverket nå kommer på banen, og det gir håp om at svenske baptister kan komme tilbake på rett spor: det bibelske!

Metodistpastor Berndt Isaksson sa...

Man borde inte längre bli förvånad över något när det gäller det eskalerande avfallet inom svensk kristenhet. Men ändå är det chockerande att möta denna rubrik i Svenska Kyrkans Tidning: ”Premiär för HBT-konfirmation i vår”. Artikeln berättar om hur man nu för första gången ska erbjuda ungdomar mellan 14-20 år konfirmationsundervisning i ett ”hbt-perspektiv” (hbt = (homo- bi- och transsexuella personer). RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigande). Detta händer alltså i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. ” För Adolf Fredriks församling var naturligt att tacka ja”, till denna förfrågan från RFSL säger prästen Hillevi Beckman. Att RFSL och liknande organisationer aktivt arbetar för att människor, inklusive barn och ungdomar, ska börja bejaka en homosexuell böjelse är ju känt. men när du även kyrkor ställer sig en denna syndens förförelsetjänst så måste väl ändå botten vara nådd i det andliga avfallet i kristenheten. Vad återstår? Någon har sagt ”om inte Gud snart dömer Sverige så får han be Sodoms folk om förlåtelse”. Det ligger onekligen mycket i det konstaterandet.

Berndt Isaksson

Källa: http://www.kyrkanstidning.se/nyheter/premiar_for_hbt-konfirmation_i_var_0_12419.news.aspx

Anonym sa...

Tack för ditt inlägg Berndt Isaksson.

Vilken fruktansvärd ondska Svenska Kyrkan numera öppet visar!! när man vill förleda dessa minsta små när dom är i Puberteten.
Matteusevangeliet, kapitel 18, vers 6
”Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup.”

Mvh JIMMY.

Bjørn Olav sa...

Det er ingen ting som forundrer meg lenger. David Wilkerson profeterte om nakendans i kirken. Det kommer sikkert det også. Det som er ok nå var utenkelig for bare noen få år siden. Og fortsatt snakker vi om utenkelige ting. Pedofili f.eks, det er utenkelig at det vil bli godtatt i samfunnet. Jeg tror det vil komme også. Vi snakker jo om våre behov, og vi snakker jo om kjærlighet. Og hva er galt med kjærligheten? Joda, vi har hørt det mange ganger. Våre motforestillinger brytes sakte ned.

Anonym sa...

"Det är ju en skandal att Svenska Baptister vill viga homofiler???????????????.

Nu ser vi att JESUS kommer snart!!!."

Är det bra eller dåligt? Jag förstår inte!??????

Bjørn Olav sa...

Jeg får ikke helt med deg hva du vil med kommentaren, din? Det er jo nettopp det jeg skriver: Det ER en skandale at svenske baptister vil "vie" homofile. Dette nettverket er blant annet opprettet for å hindre at dette skal skje!

Bjørn Olav sa...

Men det er veldig bra at Jesus kommer snart! Vi ber, slik menigheten alltid har bedt: Kom, Herre Jesus, kom!

Anonym sa...

Svar till (Anonym som leker skämtare) Så klart att det är hemskt dåligt och farligt att man kastar GUDs ord i soptunnan och viger homofiler.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mvh JIMMY.

Judasbrevet 1 (Svenska 1917)
6så ock därom, att de änglar som icke behöllo sin furstehöghet, utan övergåvo sin boning, hava av honom med eviga bojor blivit förvarade i mörker till den stora dagens dom.

7Likaså hava ock Sodom och Gomorra med kringliggande städer, vilka på samma sätt som de förra bedrevo otukt och stodo efter annat umgänge än det naturliga, blivit satta till ett varnande exempel, i det att de få lida straff i evig eld.

8Dock göra nu också dessa människor på samma sätt, förblindade av sina drömmar: köttet besmitta de, men andevärldens herrar förakta de, och dess härlige smäda de.

9Icke så Mikael, överängeln; när denne tvistade med djävulen angående Moses' kropp, dristade han sig icke att över honom uttala någon smädande dom, utan sade allenast: »Herren näpse dig.»

10Dessa åter smäda vad de icke känna till; och vad de, likasom de oskäliga djuren, med sina naturliga sinnen kunna fatta, det bruka de till sitt fördärv.

11Ve dem! De hava trätt in på Kains väg, de hava för löns skull störtat sig i Balaams villfarelse och hava gått förlorade till följd av en gensträvighet lik Koras.

Anonym sa...

Matteusevangeliet, kapitel 18, vers 6
”Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup.”

Dette sitatet gjengitt på denne bloggen, viser hvor dypt hatet deres mot andre mennesker og homofile er. Dere støtter at noen skal druknes og drepes. DET er avskyelig.

Det er derfor heller ikke rart at dere ikke klarer å se forskjell på pedofili og homofili og må nevne det i samme ordelag, hvor det ene handler om overgrep og det andre handler om frivillig omgang.

Bjørn Olav sa...

Å sitere et bibelsted er vel ikke det samme som å hate. Det må være mulig å sitere Guds ord uten å bli beskyldt for å hate.

Ordene fra Matteus evangeliet er Jesu egne ord. De handler om forførelse. I dag forføres mange til å tro at det abnormale er normalt, og at det Bibelen sier er feil likevel er rett.

Det må være mulig å protestere på det uten å bli beskyldt for hat.

For det andre: Det må også være mulig å påpeke en utvikling som har skjedd over kort tid. For ikke veldig lenge siden var det utenkelig at kirker skulle godkjenne såkalte "ekteskap" mellom homofile. At det i årene som kommer vil bli en større aksept av pedofili, er det så underlig? Det betyr ikke at man setter likhetstegn mellom homofili og pedofili.

Anonym sa...

Fraskrivelse av bibelens ord. Det står klart å tydelig at man bør henge en kversten rundt halsen på de som forleder og senke dem, altså drukne dem på havets bunn.

Dette tror dere på og dere kaller dere ufravikelige. Det siteres og det er ingen som reagerer på oppfordringer til drap.

Jeg antar at hvis noen faktisk gjorde dette og fulgte bibelens ord så ville dere synes det var ok?

Jeg er en av de som dere kan drukne i Jesu navn. Jeg er en av de dere hater så inderlig at dere ønsker å ta livet av.

Anonym sa...

Som homofil mottar jeg stadig drapstrusler. Derfor er det alvorlig å lese slike innlegg.

For noen dager siden mottok jeg denne mailen fra "Per" :

Jeg synes at homofili burde være forbudt! Det burde likestilles med pedofili, for det ligger faktisk ikke i naturens gang. Homofili bryter både med natur og religion, så jeg er helt for at det gjøres ulovlig. Gjerne med dødsstraff som følge av homofile "utbrudd".

Jeg vil spørre bloggdeltagere her om dere faktisk er enig i slike utsagn?

Bjørn Olav sa...

Jeg fraskriver meg ikke Guds ord i det hele tatt. Jesu ord er radikale. Men det er ingen her som oppfordrer til drap. Du må huske at Guds ord sier at vi ikke skal drepe. Les nå hva Jesus sier èn gang til: Han sier: "Men den som fører en av disse små som tror på Meg, til fall, for ham VILLE DET VÆRE BEDRE om en kjernstein ble hengt rundt halsen hans..."

Jesus henviser her til Dommens dag. Å forføre en av disse Hans minste er så alvorlig, at en verre straff enn å dø her i dette liv, venter den som gjør det. Ser du fortskjellen?

Det viser hvor lite du forstår av hva kristen tro handler om, når du skriver: "jeg antar at hvis noen faktisk gjorde dette og fulgte bibelens ord så ville dere synes det var ok?"

Les 2.Mos 20,13: "Du skal ikke drepe."

Ordene er gjentatt i NT.

Bjørn Olav sa...

Nå har vi vel diskutert dette før, om jeg ikke tar feil? Nei, jeg er ikke enig med Per.

Men det er ikke bare du som mottar trussler. Jeg mottar også slike fra de som kjemper for homofiles rettigheter. Se også hvordan presten som ikke ville døpe barnet til et lesbisk par er blitt behandlet. Det er tydelig at vi som står for Bibelens syn, ikke skal få lov til å uttale oss, aller helst burde vi vært utryddet.

Synes du det er ok at vi blir trakassert for våre meninger? Synes du det er ok at de som kjemper for homofiles rettigheter skal true meg?

Anonym sa...

Det er tydelig, Bjørn Olav, at kristne ikke skal få si hva de mener og hva de tror. Toleransen går bare èn vei. Deres.

Anonym sa...

Dette bibelverset viser nettopp toleransenivået til dere selv.

Det oppfordres til drap - eller det er iallefall et ønske om å drepe. Drap er aller høyst et alternativ.

Jeg forstår at det var slik i den tiden det ble skrevet. Men her sitter det altså kristne i 2009 og forsvarer det.


Og dere snakker endatil om toleranse...

Anonym sa...

Anonym skriver om Matteus 18,6:

"Dette bibelverset viser nettopp toleransenivået til dere selv.

Det oppfordres til drap - eller det er iallefall et ønske om å drepe. Drap er aller høyst et alternativ."

Bjørn Olav prøver å forklare, men det går tilsynelatende ikke inn.

Det oppfordres altså ikke til drap i verset! Utsagnet viser hvor alvorlig det er å villede "de små". Det hadde altså vært bedre for den/de som gjør det å dø slik at de ikke klarer/kan villede noen. Dette i et domsperspektiv. Er det så vanskelig å forstå? Ingen oppfordring til drap, men en alvorlig advarsel om nevnte gjernings alvorlighet!

Hilsen
Thomas i S.

Bjørn Olav sa...

Det verken oppfordres til drap eller ytres ønske om å drepe i sitatet fra Matteus. Den anonyme bør merke seg at det er Jesus som sier dette. Han ville selvsagt ikke bryte med De 10 bud.

Anonym sa...

I min verden er det sånn att Jesus er Guds levende Ord. Bibelen er ikke et rettesnor men erfaringer og bud om opprettelse for de slagne. Det er ikke dommen som er viktig, det er frigjöringen, nåden.
I Sverige finnes en lov som gir homofiler samme rett som heterofiler till eketeskap. Det er et unikum i verden. Det må vi forhålle os til så at ikke mennesker far ille. Det må vare viktigere enn att hvert punkt i Skriften blir holdt.
Ikke verst skrevet av en svensker(=;

Bjørn Olav sa...

Nå er nok ikke Sverige så unikt i verden. Norge har også fått denne loven som klart bryter med Guds ord og dermed også med Hans skaperordning.

Nå er det nå en gang slik at om du tror på Gud, og ikke gud, så har Han bundet seg til sitt ord. Det er ikke forskjell på Guds levende Ord, Jesus, og Guds skrevne ord. Hvor har du det fra? Homoseksualitet er synd. Det sier Guds ord i både GT og NT. Jesus fremholdt at ekteskapet er for èn mann og èn kvinne.

Guds nåde er fantastisk, men nåden er ikke som skal misbrukes til å leve i synd.

Bjørn Olav sa...

Et spørsmål til den svenske kommentatoren: Hva vil du gjøre med Jesu egne ord i Joh 10,35: "og Skriften kan ikke gjøres ugyldig."?

Anonym sa...

Jag tar det på svenska(=;
Frågan är kanske vad som är Skriftens syfte? Kanske också "syftet" 'med' Jesus eller 'för' Jesus?
Är det en färdig plan vi har att förhålla oss till, som är nedskriven i Bibeln, eller är Guds Ord något mer, något som formas utifrån dagens situation,i samma anda,kanske Ande, som Bibelns berättelser beskriver? Då är det kärleken anda jag menar. Nåden som ett förhållningssätt, inte som något man får för vissa synder man begått, utan något vi alla lever i.
Debatten blir så högljudd att det inte finns plats för nyanser. Hur kan vi leva tillsammans utan att kasta bibelord i huvdet på varandra?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Guds ord er endelig sluttført. Ikke noe kan legges til, eller trekkes fra. Se Åp 22,18-19

Guds ord er evig, så det er like aktuelt i vår situasjon, som i tidligere, og som det vil være for kommende generasjoner.

Gud er kjærlighet, men Han er også hellig. Kjærligheten står ikke over Hans hellighet, men kjærligheten og helligheten er deler av Hans karakter.

Hva homoseksualitet angår så er det synd, enten vi snakker om Den gamle eller Den nye pakt.

Som kristne er det ikke slik at vi kan velge det vi liker i Bibelen.

Bjørn Olav sa...

Og det handler vel ikke om å slå hverandre i hodet, men om å bøye seg for Guds ords autoritet.

Anonym sa...

Förlåt, det var klumpigt sagt. Men det är just där ett av problemen ligger. Det upplevs som att bli slagen för den ene, för den andre är det att böja sig. Men böjer sig gör man väl av eget val. Om någon säger "Böj dig!" får det en annan klang, eller hur?
Ingen vill gå emot Bibeln men det finns olika nivåer på hur den kan förstås och omsättas i vår tid. Också det är svårt att lägga på någon annan än sig själv, eftersom varje människa i olika grad gör sina tolkningar.

Bjørn Olav sa...

Vi bøyer oss av eget valg. Men da må vi også være så ærlige som å si at vi ikke følger Guds ord, når vi ikke gjør det. Bibelen er entydig avvisende til homofili. Både GT og NT. Hvis vi ikke vil bøye oss for det Guds ord faktisk sier, så er det selvfølgelig vårt valg. Ingen skal tvinge oss til det. Men det er da mye mer redelig å si at man har valgt å ikke følge Bibelen, fremfor å si at det finnes så mange tolkninger. Det er ikke mulig å lese det Guds ord sier om homofili og få det til å bli det motsatte av det som står.

Anonym sa...

Det kan vara så att det inte är meningen att vi ska läsa vad Bibeln säger, i vår tid. Kanske ska vi mera lyssna.
Nu tar jag bloggferie. Snart ska vi fira att Gud blev människa, det bästa sättet hon kunde komma till världen på, för att få oss att ana kärleken. Kanske är det det bästa du och jag kan bli också, människa?
Glad jul!

Bjørn Olav sa...

Vi trenger vel både å lese, lytte og gjøre. God jul.