mandag, april 11, 2011

Fengselsarbeid i Russland bærer rik frukt

9.-24 mars har "Ekspedisjon Livets vei" besøkt fengsler, rehabiliteringssentre og menigheter i regionene Ryazan, Tula, Orel, Kursk og Belgorod i Russland. Overalt har de forkynt Guds ord til åpne hjerter. Evangeliseringsteamet består av medlemmer fra ulike baptistmenigheter.

Det hele begynte 9. mars etter at evangeliseringsteamet hadde fått myndighetenes tillatelse til å besøke seks steder i Ryazan området. De fikk følge av medlemmer fra den lokale baptistkirken i Korablino. I fengslet fikk de dele ut Nytestamenter til alle fangene. Her traff de også folk som tidligere hadde gått på møter i ulike menigheter, men som hadde fortsatt sin kriminelle løpebane, uten å vende om til Gud. Nå sonet de sine dommer, men var veldig glad og oppmuntret over å treffe kristne igjen som viste dem omsorg. I en av baptistmenighetene i regionen traff de en mann som opplevde at han hadde fått et kall til å drive med fengselsarbeid, men han hadde ikke frimodighet til å gjøre det. Nå ble han så oppmuntret av at dette teamet kom på besøk til hans menighet, så han bestemte seg for å bli med dem! I Ryazan fikk teamet besøke fire menigheter, seks fengsler, et turberkulose sykkehus og et rehabiliteringssenter.

13. mars gikk så turen til Tula-regionen, hvor teamet fikk være til stor oppmuntring for pastoren for den lokale baptistmenigheten der. I Tula-regionen fikk teamet besøke seks fengsler og to menigheter. I et av fengslene ble de spesielt godt tatt imot. Her sitter det gutter i alderen 14-18 år. Mange gråt åpenlyst da de hørte evangeliet forkynt for dem. Halvparten av de innsatte kom fram for å bli bedt for!

17. mars dro teamet til Orel, og begynte sin virksomhet med å besøke den lokale baptistmenigheten i der. En kvinne i denne menigheten ble med teamet til et kvinnefengsel i området, hvor hennes søster soner en fengselsstraff. Selv hadde hun sonet 11 år i fengsel, men hadde møtt Jesus og fått livet sitt totalt forvandlet. Hennes søster soner en fengselsstraff på 27 år. Også denne søsteren er blitt en kristen, og er med i en gruppe med kristne fanger. Det ble stor glede da evangeliseringsteamet fikk besøke disse trossøskenene og fikk oppmuntret dem i troen! Men ikke nok med det: 20 andre kvinner bøyde sine knær og ba Gud om å tilgi dem. De ville heretter følge Jesus!

21. mars var evangeliseringsteamet på plass i Kursk regionen og besøkte ulike fengsler og menigheter der. Vær med på å be for dette viktige fengselsarbeidet. Det bærer rik frukt.

Ingen kommentarer: