søndag, april 17, 2011

Den enkle gleden ved å følge Kristus

Lik sin forgjenger, bror Roger, sender også den nye prioren for den økumeniske kommuniteten i Taize, bror Alois, brev fra ulike steder i verden hvor det holdes større sammenkomster i regi av Taize. Årets første brev er fra Chile, og har glede som tema.

I sitt brev skriver bror Alois blant annet:

"Bibelen ber oss stadig om å være glade, og da peker den mot kilden. Dette er en glede som ikke bare er avhengig av tilfeldige omstendigheter, den kommer fra en tillit til Gud: 'Gled dere alltid i Herren. Igjen vil jeg si: Gled dere... Herren er nær.' ... Jesus kom ikke for å starte en ny religion som skulle konkurrere med andre. I ham delte Gud våre livsbetingelser, slik at hvert eneste menneske kan vite at det er elsket med evighetens kjærlighet, og på den måten finne glede i fellesskapet med Gud. Når vi tror på ham, åpnes våre øyne mer for alt det menneskelige: en mors kjærlighet til sitt barn, oppofrelsen fra dem som har omsorgen for de syke... Kristus er tilstede i disse gavmildshetshandlingene, av og til uten at noen oppdager Ham."

Litt senere i brevet skriver bror Alois:

"Veien til lykke, i Jesu fotspor, ligger i å gi av oss selv dag for dag. Ved at vi lever våre liv i største enkelhet kan vi gi uttrykk for Guds kjærlighet."

Jeg er glad for at etterfølgeren etter bror Roger står for den samme enkle, radikale etterfølgelsen av Jesus, som gir seg uttrykk i en praktisk livsnær kristen tro. Her har vi alle mye å lære i en tid som blir stadig mer komplisert - også troen.

I forbindelse med årets ortodokse påske vil bror Alois sammen med noen andre av Taize-brødrene reise til Moskva fra 20.-25. april for å feire påske sammen med Den russisk ortodokse kirken.

Bildet viser bror Alois sammen med bror Roger.

Ingen kommentarer: