fredag, april 01, 2011

Meg og hva mitt er jeg gjerne vil miste når du alene i sjelen vil bo

En setning av salmen som Hans Nielsen Hauge sang mens han gikk bak plogen, og Den Hellige Ånd kom over ham, kom til meg i dag: «Meg og hva mitt er jeg gjerne vil miste når du alene i sjelen må bo.»

Det er veldig radikalt, og ordene griper meg. I den prosessen jeg er i nå for de en djupere mening enn før. Jeg ber om å få be de ordene fra djupet av mitt hjerte, slik at de virkelig blir sanne. For når alt kommer til alt, er det bare Jesus vi trenger.

Jeg mediterer over ordene fra Kolosserbrevet om dagen:

«Når Kristus, vårt liv, åpenbares ...» Kol 3,4

«Kristus er alt og i alle.» Kol 3,11

Dette er også veldig radikale ord. Hvor virkelige er de for meg? Og i hvilken grad er dette en realitet i mitt liv. Det er slike spørsmål som opptar meg for tiden. I den situasjonen jeg befinner meg i med mine helseutfordringer ønsker jeg at jeg skal ære Jesus med mitt liv i alt hva som skjer. At Han må bli mitt ett og alt. Men jeg er ikke der. Det er bare min lengsel.

Om virkningene av dette radikale møtet med Gud, kunne Hauge fortelle følgende:

- så ble mitt sinn så oppløftet til Gud at jeg ikke sanset meg eller kan si hva som foregikk i min sjel, for jeg var utenfor meg selv. Nå syntes jeg at intet i verden var noe å akte, og angret på at jeg ikke mer hadde tjent den over alle ting gode Gud. Min sjel følte noe overnaturlig, guddommelig og salig. Det var en herlighet som ingen tunge kan forklare. Ingen kan ta fra meg dette, for jeg vet at fra denne stund var min ånd full av alt godt. Især kjente jeg en inderlig og brennende kjærlighet til Gud og min neste. Mitt sinn var nytt, jeg sørget over alle synder og kjente en sterk trang til at menneskene skulle få del med meg i samme nåde. En inderlig lyst fylte meg etter å lese Bibelen og Jesu egen lære. Jeg merket et nytt lys for å forstå den og å kunne sammenbinde alle Guds menns lærdommer til det ene målet: Kristus er kommet som vår frelser, og vi skulle ved hans Ånd fødes på nytt, omvende oss, helliges mer og mer etter Guds egenskaper til å tjene den treenige Gud alene og foredle og berede vår sjel til den evige salighet."


1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Takk, Haugen opplevde bli berørt av Jesus slik at Han viste sin dype kjærlighet.Sanelig sier jeg den som har blii ett med Jesus finnes det ingen død for i liv og død er Jesus fult tilstede.Jesus kan bare bo i dem som elsket som Han så kast all ytre menneske kontroll om at Jesus er slik eller slik. Han er så god at først når vi er ett virkelig kjenner vi Jesus som kan elske stenhjertet til å bli ett levende hjerte som har Jesus hjerte. Da blir man ydmyk for Jesus kjærlighet er større en noe fantasi kan tenke.Å kjenne Jesus nød for å elske alle mennesker får hjerte til å gløde.Så lar Jesus oss som barn vokse opp slik at vi også kan elske som Gan i våre hjerter,han gir oss til Sønnekår hos Faderen.Finnes det større kjærlighet. Få kjenner deg Jesus for da ville dem ikke ha en dårlig dag for takknemligheten over alt du gir er så ufatelig stort. Du har brakt oss tilbake til edens have men ikke bare det vi har fått ett nytt hjerte som er dypt medfølende. Takk Jesus en dag vil flere forstå hva dy virkelig har gitt oss.på vei til paradiset med Jesus hjerte takk Far for din store kjærlighet.Jesus mange kristene kommer til å se deg som du er når du viser deg på jorden.Det er ikke kappen som er deg det er ditt hjerte og ord som avslører deg Jeaus vår du viser deg for du er god mot dem som lider men sterk mot dem som er selvgode.