søndag, april 10, 2011

Mange har mistet sine jobber - likevel øker de misjonsgavene

Det er mildest talt oppsiktsvekkende det som skjer i First Baptist Church i Machesney Park i Illinois. Den vanskelige økonomiske situasjonen USA som opplever for tiden har ikke gjort det noe lettere for de som bor i Winnbago County i det sentrale Illinois, heller tvert i mot. Winnebago har den høyeste arbeidsledigheten i hele Illinois, og her finnes også delstatens tredje største by: Rockford.

"Vi har medlemmer som har jobbene sine, noen har forsøkt å finne andre og dårligere betalte jobber, og enkelte har flyttet herfra. Det har ført til at det er færre som kommer til våre gudstjenester, og det gis mindre i kollektkurven," forteller pastor Kevin Kerr i First Baptist Church.

Likevel har denne menigheten økt givertjenesten sin til misjonsarbeidet til delstatens baptist-sammenslutning. Menigheten har økt gavene til nasjonal misjon med hele 17 prosent, og det under særdeles vanskelige økonomiske kår. Menigheten har store utgifter til vedlikehold av sitt gamle kirkebygg. I tillegg kommer utgiftene de har til en menighetsplanting de har blant innvandrere fra karenfolket i Burma. Flere av karenfolket har også mistet sine jobber, men resten av menigheten stiller opp for dem, blant annet med transport.

Bildet viser en dåpshandling i First Baptist Church i Machesney Park nylig.

Ingen kommentarer: