torsdag, april 21, 2011

Programmet for baptistenes 100 års jubileum i Israel klart

Programmet for 100 års jublieet for pionerarbeidet som resulterte i den første baptistmenigheten i Israel, er nå klart. Jubileet skjer i 12.-14 mai og holdes i Nasareth Golden Crown Hotel, og vil avsluttes med en dåpseremoni i Jordanelven.

Det var i 1911 at araberen Shukri Moza begynte sitt evangeliseringarbeid i Nasaret. Han hadde blitt frelst og døpt i First Baptist Church i Dallas i Texas under legendariske George W. Truetts tid som pastor. Moza studerte i USA da dette skjedde. I 1920 tok Sørstatsbaptistene et ansvar for det videre misjonsarbeidet og i årene 1920-1940 ble baptistmenigheter i Nasaret, Jerusalem og Haifa vel etablert og godt besøkt. Men krigen i 1948 førte til at mange kristne ble spredt. Når Sørstatsbaptistene sendte Dwight Baker til å lede menigheten i Nasaret i 1950 (bildet) var det bare fem medlemmer igjen. Baker var vitne til at nesten 40 års arbeid var visket ut, og skrev:

"Hadde det ikke vært for motet til noen av de trofaste i landet, så ville alt ha vært tapt. Arbeidet som historisk var startet opp av arabere ble også ivaretatt og bevart av disse arabiske kristne."

100 års jubileet vil være en glimrende mulighet for å takke for og feire Guds trofasthet. Gud har brukt de som ble spredt omkring til å starte evangelisk arbeid i Libanon og Jordan. I dag er det 20 baptistmenigheter i Israel og alle har en visjon om å være salt og lys i det landet hvor Jesus vandret. Jubileet vil også gi en god anledning til å se framover.

Til jubileet kommer John Upton, presidenten for Baptistenes Verdensallianse, Gordon Fort som er visepresident for Global Strategy Office of The Southern Baptist Mission Board, David Coffey som er global ambassadør for BMS World Mission og Suheil Madanat, som er kirkehistoriker og pastor for Amman Baptist Church.

Lokale talere er Philip Saad, pastor for baptistmenigheten i Haifa, Yohanna Katanacho, som er akademisk rektor for Betlehem Baptist College, Kahlid Dalleh som er pastor for baptistmenighetene i Kufur Yaseef og Eliaboun og Nizar Shaheen, leder for Light for the Nations Ministries.

Ingen kommentarer: