torsdag, juni 02, 2011

Mann stilte sin lille ettroms leilighet til disposjosjon for barnemøter - 32 barn med sine mødre dukket opp

I går leste jeg en gripende historie fra landsbyen Salistea i Romania (bildet). De siste seks månedene har mange mennesker kommet til tro på Jesus i denne landsbyen, og møtelokalet til den evangeliske forsamlingen på stedet begynner å bli i minste laget. Det foreligger planer om å utvide forsamlingslokalet. Det samme er tilfelle i landsbyen Gura Raului og Geoagiu.

Men det jeg skal fortelle om fant sted i landbyen Orlat. Her finnes det ingen evangelisk menighet. I desember i fjor besøkte Jonathan Keslo stedet sammen med en rumensk broder ved navn Andi Cippasiu. De besøkte sigøynerkvartalet og oppsøkte der en mann på 39 år med en kronisk hjertelidelse. Han heter Ghita. De fikk en god prat og fikk bedt sammen med ham. Under samtalen kom de til å nevne at de ønsket å starte opp med et barnearbeid i landsbyen. Ghita ble så begeistret for dette at han tilbød de to brødrene at de kunne få bruke hans bittelille leilighet til disse møtene.

Etter at samtalen var over tok Ghita de besøkende til sin mors hjem. Der var det flere på besøk, og Jonathan Keslo og Andi Cippasiu fikk en god anledning til å forkynne evangeliet for dem. De fikk også en invitasjon til å bli med på et møte senere på kvelden. Syv av dem benyttet seg av tilbudet.

Søndag kveld hadde Ghita invitert barn til å komme på barnemøte i hans et roms leilighet. 32 barn med sine mødre dukket opp!

Barnearbeidet i landsbyen Orlat er dermed i gang. Mange av disse barna har aldri før hørt om Jesus. La oss huske dette viktige arbeidet i bønn, og be om at Ghita må bli frelst.

Ingen kommentarer: