søndag, juni 12, 2011

Eritreiske kristne mishandles i egyptiske fengsler - hvem bryr seg?

Eritreiske kristne som flykter fra sitt hjemland til Egypt blir fengslet, torturert og seksuelt misbrukt. Det melder Barnabas Fund, som støtter den forfulgte kirke verden over. Barnabas Fund anslår at hundrevis av eritreiske kristne på flukt har vært utsatt for forferdelig misbruk etter at de ankom Egypt.

Egypt er det mest populære landet å flykte til for eritreiske kristne som blir forfulgt. Eritrea er et av de mest fiendtlige landene i verden til kristne, og i særlig grad til evangeliske kristne siden disse blir sett på som en trussel mot den nasjonale sikkerheten fordi de vil lyde Gud mer enn mennesker. Som et resultat av dette blir mange av dem arrestert og torturert under de forferdeligste forhold. Mange av dem stues sammen i containere som blir glohete i det varme været. Der kan de bli sittende i dagesvis uten tilgang på mat og vann. Forfølgelsen av kristne i Eritrea er blitt mer intensiv den siste tiden, men det er få kristne som synes å bry seg om dem.

Hver eneste måned risikerer hundrevis av eritreiske kristne livet for å flykte til Egypt. Håpet for mange av dem er å komme seg fra Egypt inn i Israel.

Barnabas Fund mener at det finnes så mange som 500-600 eritreere i egyptiske fengsler for tiden, og flesteparten av disse er kristne. 200 eritreere skal være tatt til fange av menneskehandlere som driver med traficing. Løsesummen for disse skal være 20.000 USD. Betales ikke denne ender ofrene opp som prostituerte eller blir drept. Beduingruppene som driver med dette er kjent for sin brutalitet mot ofrene.

Ingen kommentarer: