torsdag, juni 30, 2011

Baptistseminar i Beirut trener pastorer for hele araberverdenen, del 1

I en bloggartikkel publisert i går skrev jeg om den evangeliske menigheten midt i hjertet av Beirut i Libanon, som sender ut misjonærer til flere arabiske land. Menigheten har en sterk nød for å nå araberverdenen med evangeliet.. I den forbindelse nevnte jeg Arab Baptist Theological Seminary. Denne skolen har også en spennende historie, og deler samme visjon for misjon som menigheten i Beirut. Siden dette nok er ukjent for mange nordmenn, vil jeg gi en kort presentasjon av skolen her:

I 1960 fikk Dr Finley Graham, en baptistpastor med aner fra Skotland, en visjon om å utdanne ledere med utgangspunkt i Libanon for å nå hele den arabiske verden med evangeliet. Dermed så Arab Baptist Theological Seminary i Beirut dagens lys. Når Libanonkrigen var slutt i 1975 så hadde den teologiske skolen utdannet elever fra Jordan, Libanon, Egypt, Marokko og Syria. Disse elevene vendte så tilbake til sine hjemland for å tjene menighetene der.

På grunn av ustabiliteten i kjølvannet av Libanonkrigen kom det færre elever fra landene omkring Libanon, så det ble utdannet flest libanesere frem til 1990. Da ble Lebanese Baptist Society for Educational and Social Developement - LSESD - startet, og fikk nå ansvaret for den teologiske utdannelsen. LSESD ble også kjent som Den libanesiske baptistunionen. Planer ble lagt for å tilpasse undervisningen de ulike utfordringene man hadde i de landene man skulle betjene.

Siden 1960 har over 600 studert ved skolen og de kommer fra ulike kirkesamfunn: anglikanere, presbyterianere, baptister med flere, og studentene har kommet fra land som Marokko, Algerie, Tunis, Sudan, Egypt, Libanon, Jordan, Syria, De palestinske områdene, Irak og arabere bosatt i vestlige land.

I august 2008 ble Elie Haddad, en libaneser bosatt i Canada, styreformann for skolen og er fremdeles i denne funksjonen.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: