lørdag, juni 11, 2011

Oppsiktsvekkende opplysninger: Kim Il Sung's foreldre var kristne misjonærer og sto midt oppe i vekkelsen i Nord-Korea

Det du er i ferd med å lese er oppsiktsvekkende! Eivind Frøen skriver i en artikkel nylig at Nord-Koreas despot Kim Il Sung, vokste opp i en kristen familie.

"Hans farfar var protestantisk prest. Hans far hadde gått på en misjonsskole og var eldste i en presbyteriansk menighet. Begge foreldrene var aktive, overgitte kristne. Det fortelles at Kim Il Sung var en habil organist. En veldig vekkelsesild gikk over Korea da han vokste opp. Det var så mange bibelskoler og kirker i Pyongyang at byen på folkemunne ble kalt Østens Jerusalem. Japanernes terrorvelde og hungersnød fikk familien Kim til å flykte til Manschuria i 1920. Mange koreanere flyktet til Kina på den tiden. En del av dem fungerte som misjonærer og brakte med seg vekkelsens ild, ikke bare til Kina, men også til Russland, og faktisk helt til Usbekistan. Det er underlig å tenke på at familien til Kim Il Sung virket som misjonærer i Kina i flere år.

Da Kim Il Sung var 14 år gammel, døde hans far. Det er tydelig at dette ble et tragisk vendepunkt i hans liv. På skolen i Jilin fikk kommunistisk tankegods innpass i hans sinn. Hatet mot japanerne som undertrykket hans folk ble nærmest som en besettelse for ham. Det var dette hatet som skulle gjøre ham til en despot som ødela sitt eget folk langt verre enn det japanerne hadde gjort."

Nord-Korea er i dag verstingen med hensyn til forfølgelse av landets kristne. La oss be om at den kolossale vekkelsen som en gang berørte den nordlige delen av Korea, og gjorde at Pyongyang en gang ble kalt Østens Jerusalem, enda en gang skal rystes av en vekkelse som vil føre til at mange mennesker blir frelst og at landet en gang skal bli fritt fra tyranniet. Frøen skriver:

"Da han kom til makten i Nord-Korea tok han med seg elementer fra sin kristne barndom og skapte en statsreligion. Gamle kjente salmer ble forandret. I stedet for ordet, Gud, satte han inn sitt eget navn. Jesus ble byttet ut med hans sønn, Kim Il Sung II, som i dag styrer Nord-Korea. Den Hellige Ånd ble erstattet av ordet "Juche", som representerer den nordkoreanske ånd. Disse sangene synges den dag i dag som en hyllest til Kim-dynastiet."

Det er bare ett ord for dette: tragisk. Men slik kan det gå når noen forlater troen og forferder sitt hjerte.

Ingen kommentarer: