lørdag, juli 15, 2017

- En ekstremt alvorlig hendelse

Gårsdagens dramatiske skuddveksling i Gamlebyen i Jerusalem, hvor to israelske politimenn og tre palestina-arabere ble drept, blir kalt "en ekstremt alvorlig hendelse" av Israels sikkerhetsminister, Gilad Erdan.

Terrorhandlingen fant sted ved Løveporten, en av inngangene til Gamlebyen. Angriperne kom innenfra og var væpnet med to automatgeværer og en pistol. Etter å ha drept to israelske politimenn og såret en annen, løp terroristene inn på Tempelhøyden. Der ble de innhente av israelske sikkerhetsstyrker og i skuddvekslingen som fulgte ble de tre palestinsk-arabiske terroristene drept inne på plassen der al-Aqsa-moskeen ligger. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet var de tre palestinsk-arabiske terroristene fra Umm al-Fahm, som ligger nord i Israel. De skal ha israelsk statsborgerskap.

Fredagsbønnen i al-Aqsa-moskeen ble avlyst. Siden 1967 har det skjedd bare to ganger tidligere. Palestinernes president Mahmod Abbas ringte ifølge israelske medier den israelske statsministeren og fordømte angrepet.

Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: