lørdag, juli 08, 2017

Fra vigslingen av skogskapellet på Høgsveen

Fra sommerfesten til Baptistene i Stavern til vigslingen av skogskapellet til Høgsveen retreatsted i Furnes, Hedmark. Jeg er glad i alt Guds folk!
Det var en stor opplevelse å få være med på vigslingen av det vakre skogskapellet til og Ulf og Toril Asp i dag. Jeg deltok med tekstlesning under festgudstjenesten, som på grunn av regnværet måtte holdes i foredragssalen på retreatstedet. Salen var fullsatt med gjester fra ulike kirkesamfunn, men nok mest fra DELK, hvor Ulf Ask er prest og hvor han har vært tilsynsmann. Etter gudstjenesten gikk vi i prosesjon opp til kapellet, som er laftet av en en annen god venn av meg, Finn Rune Stabell. I øsende regnvær ble korset festet på gavelen til våpenhuset. Vi sang en salme og vi ba Herrens bønn.
Etter vigslingen ble alle invitert til en nydelig suppe før vi fortsatte med en samling i foredragssalen med hilsener. Jeg bar frem en hilsen fra Kristi himmelfartskapellet og fellesskapet som møtes der.
Det er min bønn at Gud reiser opp mange slike kapeller - et sted for stillhet og bønn, hvor Guds hellige nærvær kan hvile. Anbefaler alle på det varmeste å ta turen til Høgsveen, enten for å se det vakre kapellet eller delta på en retreat. Både Toril og Ulf Asp er utdannet som teologer, og er trygge og omsorgsfulle åndelige veiledere.
Foto: May Sissel Hansen.

Ingen kommentarer: