lørdag, juli 15, 2017

Om å diskreditere det profetiske embetet

Det er ingen tvil i min sjel om at Gud oppreiser profeter også for vår tid. Profetene hører med til de femfoldige tjenestegavene som Kristus har gitt sin menighet.

"Han er den som ga noen til... profeter." (Ef 4,11) "Og Gud satte i menigheten først noen til apostler, for det andre profeter ..." (1.Kor 12,28)

Og Skriften sier: "Forakt ikke profetisk tale, men prøv alt, hold fast på det gode." (1.Tess 5,20-21)

Derfor er det så uendelig trist når vi blir vitne til at noen profetiske røster diskrediterer det profetiske embetet ved å gi videre "profetiske" budskap om lykke og fremgang som vi har vært og fremdeles er vitne til i kretsen rundt Donald Trump. Både før, under og etter presidentvalget har flere "profeter" stått frem med den ene "profetien" etter den andre om en ny og stor æra for USA, ene og alene fordi Trump har kommet til makten.

Men en av Guds virkelige profeter profeterte følgende: "For både små og store søker alle sammen urettferdig vinning. Både profeter og prester farer med løgn, og de leger mitt folks skade på lettferdig vis, idet de sier: Fred! Fred! Og det er ingen fred..." (Jer 8,10-11)

Vi trenger profeter som Natan. Han konfronterte til og med konger for deres synd. "Du er mannen!", sa han til kong David, når han forsøkte å komme seg unna med sine løgner.

Hver dag nå avdekkes det nye løgner rundt president Donald Trump. Nå har til og med et av nyhetsankerne i det konservative TV selskapet, Fox News, fått nok. I en sending i går sa Shepard Smith:

"Dersom det ikke er noe der, at ikke noe kom ut av møtet, at det ikke en gang var minneverdig, hvorfor alle disse løgnene? Hvorfor er det løgn etter løgn etter løgn? Hvis du skal fortelle sannheten, må du fortelle sannheten."

Han sikter selvsagt til at presidentens sønn, Donald Trump jr, har vært i opprørt hav de siste dagene etter et møte med den russiske advokaten Natalia Veselnitskaja i New York i fjor. Der håpet han å få informasjon som kunne brukes til å skade Demokratenes kandidat Hillary Clinton. I går ble det også kjent at den russisk-amerikanske lobbyisten og tidligere KGB-agenten, Rinat Akhmetsjin, var blant deltagerne sammen med blant annet svigersønnen til Trump, Jared Kushner, og daværende valgkampsjef for Trump, Paul Manafort. Akhetsjin bekrefter at Donald Trump jr aktivt ba om skadelig informasjon om Hillary Clinton.

Ingen kommentarer: