lørdag, juli 01, 2017

Hun giftet seg med mannen sin seks uker før han forsvant - etter 68 år fikk hun vite sannheten

Peggy og Billie Harris hadde bare vært gift i seks uker da ektemannen ble beordret til å reise til Europa for å delta i kamphandlingene der under 2.verdenskrig. Han dro hjemmefra 17. juli 1944. Det var siste gangen Peggy Harris så ektemannen.

Peggy Harris har vært trofast mot sin mann hele sitt liv selv om hun visste at han aldri kom tilbake. Hun giftet seg aldri igjen, og fortsatte å leve sitt liv i Texas. I lang tid levde hun i stor uvisshet, om ektefellen levde eller ikke. Det kom motstridende meldinger.

Til å begynne med trodde hun at mannen hadde falt i kamphandlinger. Men så fikk hun melding om at han likevel var i live, og var på vei hjemover. Men etter å ha ventet lenge og vel, og med store forhåpninger, innså hun at mannen måtte være død. Helt sikker kunne hun likevel ikke være.

Å leve med denne uvissheten ble for mye for Peggy, så hun valgte å skrive til en kongressmann som representerte delstaten hun bor i, slik at hun kunne få en offisiell bekreftelse. Fra ham fikk hun et brev hvor det het at han var savnet. Noe mer visste de ikke.

Mange år senere samarbeidet Peggy med et søskenbarn, Alton Harvey, for å forsøke å finne svaret på gåten. Var Billie Harris fremdeles i live? Ganske snart oppdaget de at Billie var død. Han falt i kamper i Normandie og var gravlagt på den amerikanske minnegravlunden der. Etter 68 år fikk Peggy endelig et svar, og en grav å gå til. På alle disse årene har hun ikke engang tenkt tanken på en ny ektemann. Hun er et fantastisk eksempel på en trofast kone, lojal til og med etter at mannen er død. Nå reiser hun hvert år til minnegravlunden i Normandie, for å se til ektemannens gravsted.

"En god kone - hvem finner henne? Langt mer enn perler er hun verd." (Ord 31,10)

Her kan du se et lite filmklipp om ekteparet Harris:

https://www.youtube.com/watch?v=VYdjZPuSJR4


Slik ser Peggy Harris ut i dag.

Ingen kommentarer: