onsdag, juli 26, 2017

Tyrkiske myndigheter forsøker å gjenoppta saken mot de som drepte tre misjonærer

I 2007 ble en tysk misjonær og to konvertitter drept i forbindelse med et attentat mot et kristent forlag i Tyrkia. Det tok mange år før tyrkiske myndigheter gjorde noe i sakens anledning. I 2016 ble fire menn dømt til fengsel på livstid for de bestialske drapene. Nå arbeides det for at dommen skal oppheves på grunn av juridiske feil. Tyrkiske kristne ber om forbønn.

Det var i april 2007 at de fire drapsmennene slo til mot den kristne bokhandelen i Malatya i det østlige Tyrkia. Den tyske misjonæren Tilman Geske (til høyre på bildet), og to tyrkiske menn, som begge hadde kommet til tro på Jesus, Necati Aydin og Ugur Yuksel, ble stukket ned med kniv og fikk halsen skåret over av de fire mennene.

En domstol i Gazianstep opprettholdt dommen mot de fire mennene i forrige uke, men det ble samtidig reist tvil om det er blitt brukt riktige lovanvendelser og om bevisene mot dem holder. Under domstolens behandling i forrige uke ble det krevd at saken ble gjenopptatt. Om de fire mennene skulle bli satt fri vil det føre til en svært farlig situasjon for våre allerede hardt prøvede trossøsken i Tyrkia. Da vil det kunne bli lett å komme unna med drap på kristne. Våre tyrkiske trossøsken ber nå om forbønn.

Ingen kommentarer: