mandag, april 07, 2014

Elsket prest skutt ned og drept i Homs i dag

Du så ham kanskje i Lørdagsrevyen for noen uker siden? Den uredde presten som ble med FN inn i sønderskutte Homs for å redde ut kristne flyktninger?

Mens FN-styrkene kjørte pansrede kjøretøyer, dro fader Frans van der Lugt (bildet), inn i Homs i sin lille bil uten noen sikkerhetsnett.

Nå er 72 åringen som har bodd i Syria flere tiår og som har spilt en helt avgjørende rolle for å hjelpe de troende der død. Han ble skutt ned og drept i byen Homs i dag av maskerte menn. Den høyt elskede Jesuit-presten, så preget av fred og ro og humør, ble for farlig for islamistene.

Opprinnelig var han fysioterapeut, og har levd i Midt-Østen siden 1966. På 1980 tallet startet han opp et jordbruksprosjekt utenfor Homs, for å hjelpe ungdom med mentale problemer, slik at de skulle få et meningsfullt arbeid å gå til.

Under den nå tre år lange borgerkrigen har fader Frans nektet å forlate klosteret hvor han har bodd. Mens mange andre har benyttet anledningen til å flykte, har fader Frans blitt igjen. Han har vært 'den gode hyrden' som nå har 'satt sitt liv til for fårene'.

Foto: Reuters

Ingen kommentarer: