tirsdag, april 08, 2014

Et liv levd i etterfølgelse og enkelhet, del 1

Å leve enkelt behøver ikke være radikalt for at det skal være forvandlende!

De som følger denne praksisen sier at det kan være like enkelt som å kvitte seg med klær du ikke har brukt. Men uansett hvor enkelt det kan sees ut, så vil det forvandle hvordan individer og samfunn relaterer seg til Gud gjennom bønn og lovprisning.

Dette synspunktene fremkommer i en artikkel skrevet av Jeff Brumley skrevet for Associated Baptist Press. Han har sett nærmere på den Nymonastiske bevegelsen og dens evne og vilje til å leve radikalt etter Guds rikes prinsipper slik vi finner dem beskrevet i Bergpreken.

En av de han har intervjuet er Joshua Hearne, som er leder for Third Chance Ministries, og abbed for Grace and Main Fellowship, som sier det slik:

'Å leve enkelt er ikke mer komplisert enn å forplikte seg å fjerne det overflødige fra livet ditt og erkjenne hvor mange av dine eiendeler som er overflødige'.

Grace and Main Fellowship er en nymonastisk kommunitet i Danville i Virginia, USA.

Joshua Hearne mener en enkel livsstil kan bli praktisert av alle og enhver, uansett kontekst.

'Det kan dreie seg om å se gjennom det du eier, og se hva du kan kvitte deg med, og se hvordan du kan klare deg med mindre'.

Nymonastisisme
Den nymonastiske bevegelsen fikk sin offisielle start i juni 2004 i forbindelse med en konferanse i Durham, North Carolina. Det handler om små kommuniteter, som lever etter en bestemt regel. Kommunitetene ble modellert etter kristne tenkere fra vår egen tid, blant annet den lutherske teologen Dietrich Bonhoeffer, og tok i bruk begrepet 'nymonastisisme', første gang brukt i boken: 'Living faithfully in a fragmented world' av Jonathan R. Wilson, svigerfar til den kanskje mer kjente Jonathan Wilson-Hartgrove.

Nøkkelord i denne sammenhengen er: leve blant de fattige, delt økonomi, freds- og forsoningsarbeid og en bevissthet om å ta vare på skaperverket. Andre viktige nøkkelord er disippelskap og et liv levd i enkelhet og i gjestfrihet. Medlemmene av de ulike kommunitetene kommer gjerne fra ulike kirkesamfunn. Joshua Hearne har sin bakgrunn fra Cooperative Baptist Fellowship.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: