mandag, april 21, 2014

Når paven voldtar, dreper barn og ofrer dem på et steinalter

Det er nesten utrolig hva enkelte kristne biter på - og tror.

Denne påsken har det versert en historie som har spredt seg via Facebook, og som flere kristne ukritisk bringer videre - selvsagt uten å sjekke kilder eller utøve kildekritikk. Man vet ikke om man skal se le eller gråte - egentlig er det bare trist.

Hva det handler om? At pave Frans skulle stå bak flere voldtekter av kvinner, og at barn skal være hakket ihjel og ofret på et alter. Ja, flere av disse barna skal være barn fra en indianerstamme i USA, og skal være kidnappet. Dette skal kongehusene i Belgia, Nederland og Storbritannia ha kjennskap til!

Det er nesten ikke så man tror at noen i det hele tatt kan bite på denne historien. Men de sluker den rått. De som står bak produserer videoer med vitnemålene til noen av kvinnene som skal være voldtatt, og det påstås at det skal pågå en rettssak i Brussel denne påsken. Det skal finnes et tribunal som står bak rettssaken. Noen skriver at det er Menneskerettighetsdomstolen som står bak en rettssak mot paven.

Men bruker man bittelitt tid til å sjekke finnes det intet slik tribunal. Det er oppspinn fra ende til annen.

Det skal finnes bilder av offersteinen som skal befinne seg inne i Vatikanet. Her skal barna ha blitt ofret. Den som ser litt nøyere på bildet ser med en gang at det er snakk om meditasjonsrommet i FN bygningen!

Det finnes en egen Facebook side på norsk som hele denne påsken har bombardert denne nettsiden, som har over 300 medlemmer, med innlegg fra den påståtte rettsaken. Kommentarene viser at noen av dem faktisk tror at dette er sant. Og bringer usannhetene videre.

Jeg skulle ønske at kristne sluttet å spre usannheter og rykter. Men det er nok for mye for langt. Når det gjelder å spre løgn om paven og den romersk-katolske kirke ser det ut til at det meste er lov. Usmakelig er det. De som gjør det burde gå i seg selv. Og beklage. Men det tror jeg også er for mye for langt.

1 kommentar:

Biskop Kyrillos sa...

Mycket bra att du lyfte fram denna vidriga lögn.