torsdag, april 03, 2014

Stadig flere middelaldrende kommer til tro

Stadig flere middelaldrende kommer til tro på Jesus gjennom Evangeliska Frikyrkan i Sverige.

Det er gledelig nytt, særlig i en tid hvor enkelte spår de evangelikale frikirkenes død. Evangeliska Frikyrkan fortsetter nemlig å vokse. Med 833 nye medlemmer. Over 600 av disse ble døpt på bekjennelsen av sin tro i trossamfunnets kirker i løpet av fjoråret og veksten er sterkest i de fylker der Evangeliska frikyrkan står som svakest. Tre nye menigheter ble også en del av dette baptistiske trossamfunnet.

Ved årsskiftet 2013/2014 består Evangeliska Frikyrkan av 299 menigheter og 33.091 medlemmer. Dåpstallene har vært stigende de siste fem årene, omkring 3.000 døpte på disse fem årene. Det er veldig interessant å merke seg at det er i de områdene hvor Evangeliska Frikyrkan står svakest at de døper flest. I de områdene hvor Evangeliska Frikyrkan står sterkest - Örebro, Östergötland og Jönköping døpes færrest.

En annen interessant trend er at bare halvparten av de som kommer til tro i dette trossamfunnet er 20 år og yngre.

Til Världen idag ser Øyvind Tholvsen, som leder forsamlingsprogrammet til Evangeliska Frikyrkan:

- Vi pleide å se at 75 prosent av de som kom til tro gjør det før de fyller 18 eller 20 år. Slik er det ikke lenger i Evangeliska frikyrkan. Halvparten av de som kommer til tro er eldre, ganske mange er 30, 40 og 50 år.

Det er satsningen på Alpha-kurs som gir den største veksten.

(Foto: Världen idag)

Ingen kommentarer: