mandag, april 28, 2014

Ikke mulig å være mot abort og samtidig være for dødsstraff

En av verdens fremste eksperter på Det nye testamente, N.T Wright (bildet), har nylig skrevet en artikkel i Washington Post, hvor han tilkjennegir sitt syn på dødsstraff og amerikansk kristenhet.

Dette synes jeg var så interessant at jeg har valgt å oversette det til norsk, og dermed gjøre det lettere tilgjengelig for norske lesere:

'Du kan ikke forene det å være 'ja-til-livet' og samtidig si ja til dødsstraff. Nesten alle de tidlige kirkefedrene var imot dødsstraff, selv om det var en selvfølgelig standard i den antikke verden. De var opptatt av at deres holdning samstemte med den tradisjonelle gamle jødiske og kristne tro, om at livet er en gave og det er derfor de nektet å følge den allestedsnærværende hedenske praksisen med å sette ut jentebabyer (etterlate dem for at ulvene eller slavehandlerne skulle ta dem).

For meg er det helt ulogisk at man er for å drepe et barn som ennå ikke er unnfanget, men samtidig være mot dødsstraff.

For mange av oss briter er amerikansk politikk håpløst polarisert. Alle typer saker samles i to store hauger. Resten av verden i dag og opp gjennom århundrene, klarer ikke å se ting på denne forferdelig unyanserte måten'.

Foto: Trevin Wax.

Ingen kommentarer: