mandag, april 14, 2014

Hva koster det å bli en kristen? Del 1

J.C Ryle (bildet), den engelske presten og bibellæreren som var en av favorittene til C.H Spurgeon, skriver i sitt klassiske verk 'Holiness' (Hellighet) at det er fire ting et menneske må være rede til å oppgi om ønsker å bli en kristen:

1) Din selvrettferdighet
2) Dine synder
3) Din kjærlighet for det lettvinte
4) Din kjærlighet til verden

I denne artikkelen har jeg oversatt Ryle's kommentarer til dette. Men først har han en innledende kommentar: Misforstå meg ikke: Jeg eksaminerer ikke hva det koster å frelse et menneskets sjel. Jeg vet meget vel at det ikke koster noe mindre enn Jesu Kristi blod for å sørge for forsoningen, og å gjenløse mennesket fra helvete. Betalingen for vår forløsning var intet mindre enn Jesu Kristi død på Golgata. Poenget jeg vil understreke handler om noe annet: 

Det er hva et menneske må være rede til å oppgi hvis han ønsker å bli frelst. Det handler om det offer en må være villig til å betale om hans intensjon er å tjene Kristus. Det er i denne sammenheng jeg reiser spørsmålet: Hva koster det? Og jeg mener bestemt at det er et særdeles viktig spørsmål.

Hva koster det å være en sann kristen?

1) Det vil koste din selvrettferdighet. Man må kaste vekk all stolthet og høye tanker, og alle tanker om at man kan sette sin lit til sin egen godhet. En må være fornøyd med å gå til himmelen som en fattig synder, frelst av nåde alene, og skylde alt på fortjenesten og rettferdigheten til en annen. Han må være villig til å gi opp all sin tillit til sin egen moral, respektabilitet, bønn, bibellesning, kirkegang, sakraments-mottagelse, og kun stole på Jesus Kristus.

La oss slå fast dette aller først og som det aller viktigste: Å bli en sann kristen innebærer at man oppgir sin selvrettferdighet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: