fredag, august 03, 2007

Reisebrev fra England, del 4



Dagen i dag har vi tilbrakt i Southampton. Her er livet roligere enn travle London. Jeg sitter i hagen til våre gode venner, med min teakopp, været er godt. Tidligere i dag var vi nede ved havneområdet,og det var godt å kjenne den deilige varme brisen fra havet. Merkelig å sitte der nede og tenke på at det var herfra Titanic la ut på sin skjebnesvangre tur. Alle disse menneskene som mistet livet i denne forferdelige tragedien. Mens vi satt der kom svære containerskip inn. Inne i selve byen var det marked i dag. Morsomt å høre på alle som ropte ut sine varer, og hvor stolte de var av egne produkter. Southampton har flere kristne bokhandlere, og jeg fant noen bøker om bønn og komtemplasjon som jeg kjøpte med meg.

Idag har jeg også hatt en lengre samtale med min gode venn, pastor Owen Jones. Han er pastor for en ganske nystartet flerkulturell menighet i London. I likhet med andre kristne ledere her nede ble han sjokkert over det som har skjedd i Norge med prinsesse Märtha Louise. Menigheten hans kommer sammen for å be i kveld, og kommer da spesielt til å be for vårt kjære fedreland. Jeg er så glad for at det finnes mennesker som tar den åndelige situasjonn vi befinner oss i på alvor, og gjør det eneste riktige: går inn i bønnekamp. Owen har invitert meg til å preke i hans menighet, men det blir ikke anledning til det denne gang. Han skal igennom en stor operasjon om ikke så lenge. Skal skifte ut en utslitt hofte. Når rekonvalisent tiden er over kommer han til Norge, muligens med noen av sine medarbeidere fra menigheten i London. Det blir spennende. Muligens legger vi opp til et seminar med ham.

I dag skal vi også samtale om videre samarbeide mellom den tjenesten John og Chistine Larkin står i, og vår, for å se hva vi kan gjøre sammen i fremtiden. Sword of Fire er navnet på tjenesten til Larkins. Jeg kommer tilbake med flere opplysninger om dette samarbeidet senere. Siden vi nå er koblet til Internet her, vil jeg komme tilbake med noen flere tanker rundt dette som har med salvelsen å gjøre, som jeg skrev om i går, muligens noe senere i dag. Jeg sitter å venter på en telefon fra noen gode venner av oss, som vi traff på bønnekonferansen på Shetland for tre år siden. Så blir det en mulighet, vil du finne dette senere i dag, eller i morgen.

Ingen kommentarer: