søndag, august 05, 2007

De som fører vill


Vel - det er ingen nyhet lenger, men en gjentagelse av en sørgelig utvikling: I går gikk en svensk biskop, Hans Godvik er hans navn, og et 30 talls prester i Den svenske Kirken, i Stockholms homoparade. Det er illustrerende det som erkebiskopens høyre hånd, kapellan Ann-Cathrin Jarl uttaler i denne forbindelsen: "Jeg synes det er på tide at Svenska Kyrkan lager en mer positiv reklame for seg selv." Man vel altså være mer politisk korrekt, enn villig til å følge Guds ord! Det er intet annet enn endetidens skjøgekirke som viser sitt sanne ansikt. Guds ord er byttet ut med et humanitisk budskap, hvor poenget er å være populære i folks øyne, men så er man samtidig blitt kirkens tjenere som fører vill. Disse biskopene og prestene kaller det som Gud sier er ondt, godt, og det som er godt, for ondt. De forandrer Guds evige ord, og tilpasser det tidsånden. Dette er hva Bibelen kaller med tydelighet: et annet evangelium.

47 kommentarer:

Anonym sa...

Fra Jak 4,4: "Den som vil være verdens venn, blir Guds fiende." - Men samtidig er vi kalt til å la alle mennesker merke at vi er vennlige. (Fil 4,5) Vi skal altså være MOT verden som system, men samtidig FOR alle verdens mennesker. Det kan være et problem at personer som Bjørn Olav, som tør å holde fram Bibelens ord, OPPFATTES som han er mot homofile mennesker, selv om han har sagt klart fra at han ikke er det.

kjellemann sa...

"Vi skal altså være MOT verden som system, men samtidig FOR alle verdens mennesker"

Var det ikke nettopp dette disse biskopene viste ved å delta i homotoget?

Bjørn Hansen kan godt si at han er for homofile mennesker - men jeg oppfatter ikke han som det i det hele tatt, og det er meg som homofile han angriper og det er bare meg og andre homofile som kan uttale oss om ordene han bruker om homofili skader og sårer oss som har denne legningen. Dette burde han være ydmyk for - på samme måte som han burde være litt mere ydmyk overfor Gud. Det er Gud som skal dømme og ikke Bjørn O. Hansen.

Bjørn Olav sa...

Jeg er ikke imot noe menneske, Kjell Morten. Vi er alle skapt i Guds bilde. Så hvert eneste menneske er verdifullt.

Men jeg forholder meg til det faktum at Gud, Han som er Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, Jesu Kristi Far, har skapt oss til mann og kvinne. Gud åpenbarer sin vilje og sin hensikt i sitt ord, og Guds ord viser oss hva som er synd. Både Den gamle- og i den nye pakt, viser med all tydelighet at homoseksuell adferd er synd. Da kan ikke jeg som bibeltroende kristen, si at det du sier er rett er rett, fordi "størst av alt er kjærligheten". Dette ordet opphever ikke de ordene hvor Gud sier klart i fra hva som er synd, eller ikke.

Vi kan ikke plukke litt her, og litt der, i Bibelen og snekre sammen en tro, og kalle dette kristendom.

Det er forskjell på å lage sitt eget gudsbilde, som er vår tids religion, og det sanne bildet av Gud som åpenbarer seg kun ett sted, i Bibelen.

kjellemann sa...

Bjørn Olav: Som bibeltroende kristen burde du da kanskje bry deg mer om deg selv som synder og dine egne synder i stedet for å bruke bloggoppslag om å dømme andre?

"Vi kan ikke plukke litt her, og litt der, i Bibelen og snekre sammen en tro, og kalle dette kristendom."
Det gjør du mest sannsynlig selv mange ganger i løpet av en dag. Og er du bibeltro så får du selv forsøke å leve etter Bibelens ord.

Har du sjekket hva Gud mener om bloggskriving?

Bjørn Olav sa...

Dette har vi skrevet til hverandre om før, Kjell Morten. Jeg har skrevet til deg om at jeg, i likhet med deg, og alle andre, er syndere. "Alle har syndet", sier Bibelen. Så der er vi like - begge to. Som kristen er det ikke likegyldig hva vi måtte mene om lærespørsmål. Vi kan ikke skjule hva Bibelen faktisk lærer.

Poenget mitt, er at du hele tiden henviser til ett eneste ord i Bibelen, og så lar du være å forholde deg til de andre.

Det siste du skriver, regner jeg med du mener sarkastisk.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
kjellemann sa...

Bjørn Olav: Det var slettes ikke ment sarkastisk. Se bare hvordan du behandler Ivar Kvistum.

Før i tiden snakket man under fire øyne- i dag snakker vi gjennom maskiner. Før i tiden kunne du ikke bare slette ting som ble sagt - det gjør du flittig vekk her på bloggen. Det du skriver får vi derimot ikke slettet. Du dømmer homofile men liker du ikke vårt forsvar så sletter du det. Du snakker om personangrep og at det ikke tillates. Men du tillater personangrep FRA deg selv.

Bibelen ble skrevet på en tid hvor moderne teknologi var utenkelig. Hvordan vet du at Gud liker denne utviklingen. Jeg er meget skeptisk til internet, enda jeg ikke er kristen. Jeg er veldig skeptisk til all moderne utvikling. Mange kristne sluker alt nytt - bare fordi det gagner dem selv.

Jeg er ikke bedre selv sier du? Vel jeg er heller ikke kristen og trenger ikke be om tilgivelse.

Det burde du gjøre.

Bjørn Olav sa...

Nå har jeg ikke angrepet deg som person, Kjell Morten. Men jeg har vært tydelig på at homoseksuell adferd er synd.Noe annet ville ha vært umulig så lenge jeg tror på Bibelen. Guds ord er nemlig tydelig når det gjelder dette. Ellers er det greit at du avklarer ditt eget ståsted. Du snakker mye om Gud, i dine innlegg på bloggen her, men det er altså ikke Gud slik Han åpenbares i Den Hellige Skrift. Det er greit at du nå har avklart det.

For meg er ikke Bibelen en antikvarisk bok, som har gått ut på dato. Det er heller ikke slik at Gud endrer sin mening og sin vilje. Gud er uforanderlig, evig. Hans ord står fast til evig tid. Det kommer tydelig frem i det Jesus selv sier.

"Tro ikke at Jeg er kommet for å oppheve loven eller profetene. Jeg er ikke kommet for å oppheve, men for å oppfylle. For sannelig sier Jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel av loven forgå, før alt er oppfylt." (Matt 5,17-18)

"Himmel og jord skal forgå, men Mine Ord skal aldri forgå." (Matt 24,35)

Ellers er jeg enig med deg i at en blogg ikke er det beste forum for å føre en samtale. I likhet med deg ser jeg absolutt farene ved bruken av Internett. Men jeg har tatt det i bruk som et kommunikasjonsmiddel, i likhet med deg. Du har jo selv din egen blogg, så selv om du altså er skeptisk til den moderne utviklingen og til bruken av nettet, så bruker du det selv, i likhet med meg. Jeg ser ikke helt den store forskjellen.

Hva Ivar Kvistum angår, så vet han meget godt, hvilke regler som gjelder for denne bloggen. Når han ikke respekterer dem, strykes hans innlegg, i likhet med alle andre som ikke respekterer dem.

Det er helt frivillig om man vil lese denne bloggen eller ikke.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

De såkalte "reglene" som Hansen insisterer på skal respekteres, handler altså om at ingen må kritisere noe av det Hansen skriver eller mener.

Annerledes kan det ikke forstås.

ivar

Bjørn Olav sa...

Her tar Kvistum feil, og det vet han så inderlig vel. Nå har jeg hatt ferie en uke, og har så vidt kommet hjem. Med det samme er Kvistum der igjen med sine beskyldninger. Mens jeg var på ferie holdt han seg borte fra bloggen, men med det samme jeg kom hjem igjen, var han klar for nye angrep, gjerne personlig rettet. Men så har han da også sagt i klare ordelag at han vil fortsette med dette så lenge jeg lever. Selv om han får slettet de av sine innlegg som er sjikanøse, så går det bare noen minutter og så er han der igjen med en ny kommentar.

Må Gud velsigne deg, Ivar, jeg kan ikke si noe annet. Jeg ber for deg, så ofte jeg blir minnet på det.

kjellemann sa...

Nei her har nok Ivar Kvistum riktig igjen. Akkurat slik opplever jeg deg også.

Klart du har angrepet meg som person - jeg er jo homofil! Se hva du skriver om homofili da mann! Det er livet mitt du snakker om.

Så naivt sagt og så hyklersk. Tror neppe du er så viktig Hansen. Husk at Guden din nok ser hva som egentlig er sannheten samme hva du sier her på bloggen.

Bjørn Olav sa...

Hva jeg skriver om homofili,Kjell Morten er det samme som Den Allmektige Gud, sier i sitt hellige Ord. Jeg forholder meg til at det Ordet er sannheten.

Jeg kjenner ikke deg som person. Vi har aldri møtt hverandre, så vidt jeg vet. Jeg har dermed ingen som helst mening om deg som person. Det er den homoseksuelle adferden jeg forholder meg til på generelt grunnlag.

At du opplever dette problematisk, kan jeg forstå, men du står helt fritt om du vil lese innholdet på denne bloggen eller ikke. Denne bloggen gir uttrykk for et bestemt teologisk syn.

kjellemann sa...

Da mener vel du Hansen at jeg må dø også da? det er jo det som står i Bibelen og du er bibeltro er du ikke?

Og du skriver mer enn det som står i bibelen. Dessuten er det Gud som skal dømme meg - ikke du. Du burde bekymre deg mer om dine egne synder synes jeg.

Bjørn Olav sa...

Joda, dommen er Herrens. Det finnes en redning for oss begge, Kjell Morten, og det er at vi omvender oss fra våre synder, og ber Herren om tilgivelse. Den eneste veien til Gud går gjennom Jesus Kristus. Noen annen frelsesvei finnes ikke. Straffen for våre synder lå på Ham, for at vi skulle få fred med Gud. Men det er en forutsetning at vi ikke forblir i våre synder, men lever det nye livet i Gud.

kjellemann sa...

Tror du ja Hansen. Det tror du..

Men husk bare at det du tror på er det ikke alle som tror på. Og du skader mange mennesker med dine uttalelser. Hvis alle heller passer sine egne synder i stedet for å passe alle andre så kunne vi overlatt til Gud å dømme. Du er ikke Gud Hansen.

Bjørn Olav sa...

Som jeg skrev, så står du og andre helt fritt om dere vil lese det som blir skrevet på denne bloggen.

Nå er det slik at Gud allerede har sagt fra hva som er Hans vilje, og hva som er synd. Det er dermed ikke likegyldig hvordan vi lever. Du og jeg vet hva Gud sier i sitt ord. Vi kan ikke komme på dommens dag og si: Beklager, dette var ukjent for oss.

Han har også gitt oss Frelseren, Jesus. Til Ham kan vi gå med våre synder. Be om tilgivelse, vende om og få Hans hjelp til å leve det nye livet i Ham. Det finens både tilgivelse og befrielse fra synd.

Jesus er min Frelser, og jeg har gitt mitt liv til Ham. Det er det beste som finnes. Jeg anbefaler Jesus på det varmeste, Kjell Morten.

kjellemann sa...

Det er det som er så fryktelig synd Hansen at det er nettopp sånne som deg, Torp, Hanevold, Hesselberg og Flåten som ødelegger muligheten for mennesker å møte Jesus. Det dere driver med er omvendt misjon. Dere er ikke forbilder fordi dere hykler. Dere sitter bare og dømmer andre uten å dømme deres egne synder. Det holder ikke med vakre ord skjønner du Hansen. Du bør helst leve etter dem også.

Bjørn Olav sa...

Nå kjenner ikke du meg, Kjell Morten, så jeg forundres over at du kan uttale deg så skråsikkert. I den kirkelige tradisjonen jeg står i, er den daglige syndsbekjennelsen en naturlig del av kristenlivet. En annen del av denne tradisjonen er at man har sin egen skriftefar. Så jeg er veldig klar over mine egne synder, Kjell Morten. Jeg ber daglig om nåde, og styrke til å følge Ham.

Det er ikke alltid slik at sannheten er behagelig, men det er likevel slik at det er sannheten som setter fri. Sannheten er personifisert i Jesus, og der er bare Han som kan sette fri fra synd.

kjellemann sa...

så får du iallefall be om tilgivelse i kveld Hansen for at du har såret meg med dine ord. Selvfølgelig bare hvis du innser at du sårer da...

Bjørn Olav sa...

Har jeg såret deg med å si at homoseksuell adferd er synd? Eller at Jesus er den eneste veien til Gud? At Guds ord står fast?

I såfall kan jeg ikke be om tilgivelse for å ha fortalt deg hva Guds ord sier. Jeg står fast ved at Guds ord er sant.

Anonym sa...

Det ser ut for meg som om det er en markant forskjell på homoseksuelle og andre mennesker når det gjelder forholdet til begrepet "synd".

Bibelen betegner mange ting som synd. Fyll, hor, tyveri, rått snakk, friste noen til fall, løgn, baksnakkelse, sladder osv., og selvsagt homoseksuelle handlinger. Og denne synden er vel verken verre eller bedre enn noe annet. Det som imidlertid skiller denne fra de andre er det absolutte kravet om at Gud ikke skal kunne aksepteres hvis Han ikke tillater den. Mao. en synd nr.2.

De aller fleste som ønsker å leve i synd forholder seg rett og slett ikke til kristendommen i det hele tatt. Og hvorfor skulle de det? De vet jo innerst inne at de har gjort ett valg eller kompromiss, og det enten de betegner seg som "kristne" eller ikke.

Hvor ofte hører man feks. om en rusmissbruker som klager over at Bibelen sier at fyll er synd? Eller at en som lever i vanlig hor sier at de kristne fordømmer og anklager ham fordi det står i Bibelen at hor er synd? Jeg tror aldri jeg har hørt det?

Er det andre grupper enn homoseksuelle som mener at det Bibelen sier om "omvendelse" stenger folk ute fra kristendommen tro? Som mener at selve kristendommens grunnleggende prinsipp må fjernes for at folk "skal bli frelst"?

Eller dreier alt dette seg rett og slett om et politikerskapt prosjekt for å skape en "folkelig aksept" for å fjerne trosfriheten?

Alt tyder på det.

Blir dette enda et steg på veien til makt for antikrist tro?

kjellemann sa...

Anonym: "De aller fleste som ønsker å leve i synd forholder seg rett og slett ikke til kristendommen i det hele tatt. Og hvorfor skulle de det? De vet jo innerst inne at de har gjort ett valg eller kompromiss, og det enten de betegner seg som "kristne" eller ikke. "

Betyr dette at du er syndfri? I tilfelle lyver du og det er en synd og da forholder du deg selv, etter eget utsagn, IKKE til kristendommen.

Jeg vil også skille mellom valgt og ikke valgt synd. Du velger om du vil stjele, lyve, være utro, drepe osv..

Jeg har ikke valgt å være homofil. Det du og andre kristne ber meg om er å velge bort kjærligheten - fordi du mener min kjærlighet til en annen mann er synd - en avskyelighet. Dette er en frivillig kjærlighet som ikke skader NOEN. Det er en vakker og stor kjærlighet jeg gir et annet menneske. Kjærlighet kan aldri bli synd.

Mangel på ydmykhet - hovmod - er også synd. Det er her du synder veldig. Du ber andre mennesker forandre seg i forhold til deg selv. Du kaller andre syndere mens du selv er synder. Vi er alle syndere - tror neppe du er et unntak.

Også en ting å be om tilgivelse for.

Ivar Kvistum sa...

Jeg ser at Hansen igjen mener jeg har sjikanert ham, uten å begrunne det nærmere.

Men la oss se på logikken: Det er altså HANS definisjon av mine uttalelser som gjelder. HAN opplever at jeg sjikanerer ham, UANSETT hva jeg sier selv.

Tilsynelatende er dette et prinsipp som Hansen legger til grunn når han vurderer det mennesker sier: Mottakeren, i dette tilfellet ham, definerer hvordan uttalelsen skal forstås.

Men hvorfor gjelder ikke det samme prinsippet for ham selv? Kjell Morten sier også at HAN opplever at Hansen krenker ham, UANSETT hva Hansen selv måtte mene om innholdet i sine egne uttalelser.

Skulle Hansen forholdt seg til sine egne uttalelser mot Kjell Morten slik han forholder seg til mine, skulle han slettet seg selv - eller bedt om unnskyldning. Fordi mottakeren opplever dem som sjikanøse og krenkende.

Men det gjør han altså ikke.

I stedet gjemmer han seg bak en bestemt bibelforståelse, og later som om han representerer den eneste mulige kristne fortolkning. Når Kjell Morten reagerer, er det ikke lenger mottakeren som får definere hva som er sjikanøst. Den retten skal Hansen ha. Da også.

Ellers sier han at han ikke angriper personer, men det han kaller "homoseksuelle handlinger". Det høres jo riktig fælt ut, men "homoseksuelle handlinger" innebærer for eksempel retten til samliv, retten til kjærlighet, retten til familie. Akkurat som "heteroseksuelle handlinger".

Ville Hansen ikke opplevd det krenkende om jeg satte under tvil hans legitime rett til å leve sammen med sin kone? Er ikke det personlig?

Ellers ser jeg at Hansen fortsetter sine åndelige overgrep mot meg gjennom å gjøre meg til gjenstand for forbønn jeg uttrykkelig har sagt at jeg ikke vil ha. Det han ber om på mine vegne, ønsker jeg ikke. Igjen ber jeg ham om å la være. Når han ikke slutter, er det vanskelig å forstå det annerledes enn at han bruker Gud som våpen mot andre mennesker. Jeg tror ikke Gud liker det.

Anonym sa...

Kjell Morten skrev:

Betyr dette at du er syndfri? I tilfelle lyver du og det er en synd og da forholder du deg selv, etter eget utsagn, IKKE til kristendommen.
--------

Det har vært en klar tendens at homoseksuelle som skriver på denne siden foretrekker personangrep i stedet for å diskutere tro. Her føyer du deg inn i rekken.

Anonym sa...

kjell morten skrev:

"Jeg har ikke valgt å være homofil"


Min kommentar:
Jeg har heller ikke valgt og være disponert synd, men kan likevel hindre den i å få makt over meg. Det gjør jeg ved å bekjenne synd og omvende meg fra den. Bekjenner jeg den ikke som synd, og forsvarer det og leve i den, så vil jeg raskt bli en frafallen. Det vet jeg. Troen vil bli en "teoretisk påstand".

Anonym sa...

Og det er også en klar tendens til at rettroende inkvisitorer velger anonymiteten.

ivar

kjellemann sa...

Anonym: Ja, da føyer jeg meg inn i rekken av personangrep. Ville vel neppe skrevet i bloggen her var det ikke for at jeg og de homofile ble angrepet av Hansen.

Hvis noen skulle angripe meg for min homofile legning så skulle det være Gud. Jeg opplever det motsatte at Gud oppmunter meg til å fortsett mitt liv og mitt forsvar mot kristne som kaller seg hans disipler og som ikke nøyer seg med å opplyse om at jeg havner i et helvete ved livets slutt, men som også ser det som sin oppgave å lage et lite helvete for meg på jorden.

Hvorfor sitter jeg igjen med en tanke om at jeg verdsetter og er mer ydmyk for Gud enn det dere er?
Kanskje det er fordi jeg ikke leker Gud selv men ser på meg selv som så liten og Gud så stor at jeg overlater til Han og lar Hans vilje skje, derfor er det heller ikke min plikt å dømme noen - bare forsvare meg for de som dømmer.

Anonym sa...

kjell morten skrev:

"angrepet av Hansen."

"ser det som sin oppgave å lage et lite helvete for meg på jorden."

Dette må du forklare nærmere. Andre homoseksuelle har nemlig forklart oss her på bloggen at det i dag ikke er noe problem og være homoseksuell, og at konservative kristne kun kan betraktes som en minoritet uten betydning.

Og hvis du føler at gud oppmuntrer deg til å leve slik du gjør, hvofor plager det deg så voldsomt at noen få andre mener noe annet en deg selv?

Jeg tviler på at noen dømmer deg kjell morten. Poenget er at noen bygger sin tro på Bibelen, andre ikke. Det er det som bla a. diskuteres på denne bloggen. Tror du ikke på Bibelen er det ikke de kristnes oppgave og dømme deg. Som du selv sier, da står du ansvarlig ovenfor Gud.

Det er ikke usansynlig at jeg har vært en mye større synder enn deg, så for meg er det helt meningsløst å dømme noen. Men da jeg var en aktiv synder prøvde jeg ikke og rettferdiggjøre meg ved å benekte det som står i Bibelen. Det ville bli som ett intellektuellt selvmord. Ei heller prøvde jeg å "skyte pianister" ved å anklage de som trodde på Bibelen. Det ville for meg bli som et fatalistisk mageplask av selvbedrag.

Den gang som nå, når noen sier ett eller annet føles svært ubehagelig, da vet jeg at det er min egen samvittighet som reagerer. Annet biter ikke på meg.

Det som burde være hovedsaken i denne sammenhengen er den store forskjellen på det som står i Bibelen og det mange mennesker føler at gud forteller dem.

Snakker vi om to forskjellige "guder"? Skal vi eventuellt selv kunne få velge hvem av dem vi skal tro på?
Eller skal de homoseksuelle ha en eksklusiv rett til å "administrere guds vilje"?
Eller skal vi la den homoseksuelle gudsforståelsen "sluke" de kristnes gudstro?

Takknemlig for svar.

Anonym sa...

Kvistum, du skriver at du opplever det som et overgrep at Hansen ber for deg. Har du tenkt på at han kan oppleve det som et overgrep at du fortsetter dine personangrep rettet mot ham? Er dine hensikter bare edle?

kjellemann sa...

Anonym: Først - jeg er bare èn homofil. Jeg selv er IKKE plaget av å være homofil. Jeg er lykkelig som homofil og er godtatt av de menneskene som betyr noe for meg. Det er mye derfor jeg har overskudd til å kunne forsvare de homofile som ikke er så heldig som meg.

De aller fleste i dag lever gode liv som homofile. Heldigvis er det etterhvert blitt godtatt og akseptert av flesteparten av befolkningen. Folk har innsett at vi ikke er annerledes eller mindre verdt enn dem selv. I en verden som i dag hvor det hver dag leses om brudd på menneskerettigheter, terror, vold, mord, sult, krig og ufred, tror jeg mennesker har innsett at kjærlighet til hverandre er viktigere enn alt annet. Jeg tror at verden endres raskt på dette punktet fordi folk ser at penger og karriær og makt ikke nødvendigvis gir mer lykke. Det er startet en ny trend og det er "back to nature". Folk vil vekk fra stress og jag og karriæremas. Folk vil leve i fred og i fordragelighet med de mennesker som betyr noe rundt seg.

"vanlige" mennesker er ikke så opptatt av hvordan jeg lever mitt liv så lenge jeg ikke skader noen. Jeg er homofil men det er ingen garanti for å være et godt menneske. Jeg er et menneske på godt og vondt. Gjør jeg mennesker vondt så er det ikke det at jeg er homofil som angripes men at jeg sårer eller skader noen. Gjør jeg gode ting og lever normalt er det ingen som bryr seg hva jeg gjør under dynen sammen med det mennesket jeg elsker.

Dette er jeg opptatt av når jeg er i kontakt med andre også. Jeg er ikke opptatt av om mennesker jeg er i kontakt med er heterofil, homofil, svart, hvit, muslim eller kristen, israeler eller svensk. Jeg er opptatt av om dette er et menneske gir meg noe.

Jeg tilhører ikke "fellessekken" der det står stemplet HOMOFIL utenpå. Jeg tilhører sekken der det står MENNESKE på.

Jeg tilhører altså ikke den sekken som jeg opplever mange kristne har stemplet; SYNDER-HOMOFIL-PERVERS OG EKKEL SEX - med adresse HELVETE på.

Det er plass til alle på denne jord. Jeg vet ikke om jeg er skapt homofil - men jeg er det. Kan ikke legge skylden på noen jeg og som sagt så har ikke jeg noe problem med at jeg er det. Heller ser jeg på det som en gave - gjerne gitt meg av en Gud. Jeg vet ikke - du vet heller ikke.

Dessverre er det ikke slik for alle i dag. For 30 år siden var homofili ulovlig i Norge. I Iran i dag blir homofile fortsatt hengt pga av deres kjærlighet til det samme kjønn. I mange land er det enda forbudt å være homofil.

I går senest mottok jeg en anonym telefon fra en som tydeligvis hadde lest mine innlegg på en annen blogg. I 1993 måtte jeg flytte fra hjembygda mi fordi jeg ble forfulgt av sambygdinger som ikke tolererte meg. Da var jeg enda skjult for familien og ikke egentlig kommet ut av det berømte skapet. 1 av 4 unge homofile forsøker å ta sitt eget liv. Jeg blir oppringt av bestefedre som har jugd for seg selv og alle de er glad i hele sitt liv. De har jugd for foreldre, søsken, kone, barn og barnebarn. Jeg blir oppringt av kristne homofile som har verv i kirken og som forteller om mobbing og trusler fra folk i menigheten. Jeg har venner som er blitt "kastet" ut av mor og far fordi de bringer skam over familien. Jeg har venner og har selv opplevd å bli slått ned på byen - uten forvarsel, blind vold.

Men de aller fleste jeg kjenner har det godt. Og det gjør meg glad.
Noen har tøffe historier å fortelle men har det allikevel godt i dag.

Det finnes en hel rekke kristne som ikke stiller spørmål om hvem jeg er eller hva jeg er. De kjenner meg som den personen jeg er. Jeg antar det er de som dere vil kalle liberale - og kanskje dere tenker at de ikke er like gode kristne som dere. I mine øyne og i de aller flestes øyne er de iallefall mye bedre mennesker.

Vet ikke engang lenger hva en kristen er jeg. Er det Hansen som konservativ fundamentalistisk og som kanskje kaller seg bibeltro som er kristen eller er det RoseMarie Køhn eller er det den hverdagskristne. Alle hevder de tror på EN Gud og følger EN Bibel.
Her har de kristnes selv satt seg i bås. Og jeg er enig. Det finnes mennesker som er bedre kristen - i forhold til meg som homofil. Jeg betrakter de som de ydmyke de som ikke er hovmodige overfor Gud - som faktisk innser selv at de er syndere og som innser at gode ting aldri kan bli synd. Kjærlighet til andre uansett kan aldri bli synd. Frivillig kjærlighet kan aldri bli synd. Gjensidig kjærlighet kan aldri bli synd. Det er synd først når vi lyver til hverandre, er utro mot hverandre eller er egoistiske overfor hverandre osv..

Jeg har min Gud men jeg har ingen bibel som styrer mitt liv. Mitt liv styres av Gud som lever i meg hele tiden og som forteller meg hvert minutt hva som er riktig og galt. Min bible er oppdatert hver dag. Det betyr ikke at jeg ikke gjør feil - men da vet jeg at jeg har gjort feil. Det er det som er viktig for meg. Å vite forskjell på rett og galt. Jeg kan ikke bruke min homofili for å forsvare at jeg kan ha sex så mye jeg vil, hvor jeg vil med hvem jeg vil. Det kan heller ikke en heterofil. Det er gjerningene våre som er synder - ikke sjelen vår.

Jeg er skapt som menneske. Jeg vil ikke gjøre meg selv så stor og Gud så liten at jeg vil spørre hvorfor han har skapt meg slik jeg er. Jeg vil heller takke Gud for at han har skapt meg og gitt meg den gaven at jeg får lov å være 100 % menneske. Det er en gave som dessverre ikke alle i dag føler at de får lov å ha.

Det er disse menneskene dere i deres hovmod skriver artikkel etter artikkel om. Om perversitet, og ekkelt, kreftsvulster på samfunnet, som bringer død,skam og fordervelse, motbydelige osv osv..

Hvem er dere? Hva er deres rett?

Dere bør selv forsøke å leve godt både overfor dere selv og andre. Dere er ikke mere verdt enn meg, heller ikke mindre verdt. Dere har ingen rett å dømme meg. Hvis noen skal dømme så er det en sak mellom meg og Gud eller dere selv og Gud.

Jeg tror at Gud ser hele mennesket ikke bare deler av det.

Anonym sa...

Kjell Morten skrev:

Alle hevder de tror på EN Gud og følger EN Bibel.
Her har de kristnes selv satt seg i bås
......

Ja, på en måte kan du si det. Men det mange av oss har erfart er at det som av andre oppfattes som en "bås" egentlig er frihet.

Vi har valgt det for oss selv, og ikke for andre. Det er dette som er sakens kjerne. At andre ikke deler vår tro må vi bare respektere. Problemer blir det først når noen krever å få bestemme hva "kristen tro" er, og så krever at kristne skal underksaste seg dette.

Kanskje har mange av oss kristne også opplevd problemer som følge av vårt valg. Hundrevis av kristne må dagelig bøte med livet på grunn av sin tro. Og man høster ingen ære av å være kristen i Norge i dag. Det er i hvert fall min erfaring.

Og jeg må igjen presissere at jeg ikke har noe ønske om å dømme noen som ikke deler min tro. Og på samme måte har jeg selvsagt et håp om at andre ikke dømmer meg fordi jeg har valgt og tro på Bibelen.

Ordet "kristen" er som sikkert mange vet avledet av "kristus", Guds sønn. Han vi setter vår lit til. Han vi kjenner fra Bibelen.

Tenk deg en sammenligning. Du innvesterer alt du eier og starter en seriøs slankeklubb. Så står det frem noen misfornøyde kunder som krever å få representere din slankeklubb og sier: "Et så mye du vil, og kjell morten garanterer at du går ned 25kg på en mnd.

Dette har kristen menigheter opplevd til alle tider. Og altid har det bragt med seg forfall og oppløsning. Det er dette vi kjemper mot.

Psykologer snakker om kjønnsidentifisering. De vet en del om dette. Selv er jeg ikke homofil, men vet ganske mye om hvordan sjelslivet kan spores av eller på andre måter bli frynsete. Selv opplevde jeg en barndom som gjorde meg ganske uskikket til å stifte familie. Jeg har derfor valgt å leve som ugift, eller "i sølibat" som noen har betegnet det på denne bloggen.

Det er faktisk et alternativ for dem som tror at livet er kort, og at evigheten i Himmlen venter.

Ivar Kvistum sa...

Til anonym: Hva Hansen opplever, regner jeg med at han er i stand til å artikulere selv, uten min hjelp.

Jeg fastholder at jeg opplever hans såkalte forbønn som et overgrep. Jeg ber ham la være, men han respekterer ikke mine ønsker. Derfor betrakter jeg ham som en overgriper. En slags åndelig voldtektsmann.

ivar

kjellemann sa...

Anonym: Du nekter deg selv kjærlighet og vil heller ikke gi andre av din kjærlighet. Det burde vært en av de største synder. Hvem tjener på det? Eller hvem taper på det?
Det største vi har er kjærligheten!

Det er feil at du ikke dømmer. Du dømmer gjennom å hevde at mitt liv er synd. Jeg tipper du mener at jeg også burde avstå fra kjærlighet - slik at jeg blir like bra som deg.

Jeg avstår ikke fra den beste gaven Gud har gitt oss. Jeg nekter.
Gud sier meg at det er helt ok, Det viktigste er at man elsker seg selv og andre. Det gir lykke og det er først når man kjenner lykken at man kan klare å være noe for andre.

Livet på jorden har også en mening. Det er ikke bare et venterom i påvente av noe større. Med livet er evigheten begynt - den begynner ikke først når livet er slutt. Jeg tror ikke på et helvete. Jeg tror bare på et helvet på jord. Og det er det mennesker selv som skaper. I hovmod og i mangel på ydmykelse for Gud. Du tror ikke du dømmer med holdningene dine. Men det gjør du og det kan jeg og Gud se. Du er ikke Gud og det er hverken deg eller Hansen som skal dømme. Dere dømmer meg. Jeg er synderen der later som dere elsker og synden min er livet mitt og som dere kaller avskyelig.

Du skriver hele tiden VI KRISTNE. Og som jeg har sagt før: HVEM ER DERE? Mener dere bare dere som dere selv mener er gode bibeltroende kristne eller gjelder dette også den liberale, sekulære kristne også? Dere mener tydeligvis ikke de svenske biskopene som det står om i artikkelen her som har både Gud og folket med seg.

Jeg kan fortelle deg at RoseMarie Køhn er hyllet og elsket av et helt Norge - kristenfundamentalistene. De sitter og sutrer i båsene sine på vei på de smale stiene sine - gullveien til Himmelen. Enveisbillett til Himmelen der de tror de får sitte på gullstol foran speilet og si til seg selv. Se vi var de beste. Vi er de utvalgte av Gud. Pass bare på at dere ikke kjærer av veien for dere kjører bare på tre hjul - dere mangler kjærligheten til medmenneskene - det som er viktigst for Gud. Slik er det med egoister og selvdyrkere. Når de tror de er vel hjemme så blir de så fryktelig skuffet over alt de har mistet på veien.

Når noen slutter å røyke blir de fanatikere og forstår ingen andre som røyker og nekter dem å røyke i nærheten av seg. Slik er det for mange kristne også. Mange er blitt kristne etter at de har levd store deler av livet med fyll, horeri, rus, mordere - folk som angrer. Mitt inntrykk er at de er de verste. De er blitt fanatiske og livredde. De vil ikke ha syndere ved siden av seg.

Det er som kristne som mener at de kan gjøre synder bare de ber om tilgivelse etterpå og bøyer seg for Gud. Jeg prøver å unngå å synde og satser heller på at Gud ser det. jeg synes ikke det er så vanskelig å ikke lyve, ikke være utro, ikke bevisst såre noen, jeg dømmer sjelden noen, dreper iallefall ikke noen. Heller prøver jeg å vise respekt for andres ulikheter. Andres ulikeheter beriker livet mitt. De gjør at jeg selv utvikler meg. Jeg prøver å ta det beste fra alle. Dere har masse å lære fra homofile - men mest sannsynlig kjenner dere ingen. Hvem vil være venner med noen som mener livet dems er avskyelig og som til og med vil be for dem så de skal bli helbredet`? Sorry, jeg tror ikke det er mange om noen i det hele tatt. Du må gjerne tro at du ikke dømmer meg anonym - men er du enig i Hansen beskrivelse av homofili så har du dømt meg. Og kaller du deg bibeltro så mener du at jeg må dø.

Jeg vil heller ikke bli velsignet av Hansen. Jeg vil ikke bli velsignet av hyklere.Jeg har også nektet Torp å velsigne meg av akkurat samme grunn. Disse menneskene lyver når de sier at de elsker meg som menneske - de hater jo livet mitt. Det eneste de vil er at jeg skal opphøye meg selv til deres nivå. De gode kristne må vite - de med engangsbillett til himmelen. De som ikke synes helvete ved livets slutt er nok men som gjerne vil bidra til å lage litt helvete for oss her på jorden også. De leker Gud og dømmer alle som ikke er som dem selv og tenker som dem selv. De godtar selv ikke andre kristne en gang - som de svenske biskopene. De er ikke like bra som dem. De er feil kristne. De er best i alt.

Beviset ligger i overskriften her; "De som fører vill"

Vet du hva jeg tror? Jeg tror de har lyst å være færrest mulig der i himmelrik så de kan nyte alle godene selv. Det er begjær og selvdyrkelse. Det handler iallefall lite om de gode ting.

Anonym sa...

kjell morten skrev:

"Beviset ligger i overskriften her; "De som fører vill""

Igjen dreier dette seg om den troen vi har valgt for oss selv som utgangspunkt for den kristne menigheten. Ser du ikke at du selv også "forkynner" en tro! Vi mener faktisk at troen på Bibelen er frivillig, mens dere langt på vei anklager oss fordi vi har valgt en annen vei enn dere selv.

kjell morten skrev:

"Vet du hva jeg tror? Jeg tror de har lyst å være færrest mulig der i himmelrik så de kan nyte alle godene selv. Det er begjær og selvdyrkelse."

Det finnes kun en eneste skriftelig kilde til tanken om at det finnes et Himmelrike. I den samme boken står det:

Vi skal alle fram for Guds domstol, for det står skrevet: Så sant jeg lever, sier Herren, for meg skal hvert kne bøye seg, og hver tunge skal love Gud. Så skal altså hver enkelt av oss avlegge regnskap for seg selv.

Hvis vi tror på det Bibelen sier om Himmelen, bør vi ikke da også tro på det andre som står der? Jo, det mener jeg. Vi har ingen grunn til å dømme.

Men hvis noen ikke tror på Bibelen, er det da riktig og anklage andre for å tro på den?

Eller sagt på en annen måte. Hvis noen starter en sporsklubb for maratonløpere. Har jeg noen rett til å anklage disse fordi jeg selv ikke ønsker å løpe maraton?

1 Kor 9,24 Vet dere ikke at de som er med i et løp på idrettsbanen, de løper alle sammen, men bare én vinner seiersprisen. Løp da slik at dere vinner den!
Hebr 12,1 Da vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge bort alt som tynger, og synden som så lett henger seg på oss, og holde ut i det løp som er lagt opp for oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus. For å få den glede han hadde i vente, tålte han korset uten å bry seg om vanæren, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone.

kjellemann sa...

Anonym: "Eller sagt på en annen måte. Hvis noen starter en sporsklubb for maratonløpere. Har jeg noen rett til å anklage disse fordi jeg selv ikke ønsker å løpe maraton?"

Ja men da er vi jo enig da jo.
Har dere en rett til å dømme homofile fordi dere selv ikke liker homofili?

Jeg lar kristne fundamentalister være i fred jeg så lenge de ikke angriper livet mitt og det jeg er.
Men så lenge de sitter på sine blogger eller sprer på annen måte at mitt liv er motbydelig, er en kreftsvulst på samfunnet som ødelegger det innenfra eller bringer død, skam og fordervelse så kommer jeg til å forsvare meg.
Og legg merke til en ting. Jeg forsvarer meg men jeg bruker aldri sånne ord tilbake om dem. Jeg ville aldri sagt at kristne er motbydelige mennesker. Det kunne jeg ha gjort egentlig for blant kristne i dag finnes det en rekke pedofile som utnytter og overgriper barn og kvinner i Guds navn, En hel rekke kristne er hyklere og står og dømmer andre mens de selv er både skilt og lever homofilt på si. (Hanevold og Heggard er eksempler på det)
Slik holder dere på selv. Dere har hørt at homofile er... gjør... og så dømmer dere en hel gruppe.

Det har ofte vist seg at mennesker ikke er bedre enn andre. Så kunne man forvente at kristne kanskje var bedre. I veldig mange år trodde jeg at de var det faktisk. Så ser jeg at de er bare mennesker de også på godt og vondt. Å be om Gud om tilgivelse hver gang man føler for å synde og så hevde seg frikjent er ikke bra nok for meg - og jeg er ikke kristen. Jeg liker ikke å være hykler.

Bjørn Olav sa...

Kjell Morten.

Du skriver: "Men så lenge de sitter på sine blogger eller sprer på annen måte at mitt liv er motbydelig, er en kreftsvulst på samfunnet som ødelegger det innenfra eller bringer død, skam og fordervelse så kommer jeg til å forsvare meg."

Jeg har ikke sagt eller skrevet noe av det du henviser til.

Jeg står inne for at Bibelen omtaler homoseksuelle handlinger som synd. Det er fortsatt lov å si og mene det i Norge.

Men jeg har altså ikke brukt de ordene du nevner, og har heller intet å gjøre med de personer du henviser til.

kjellemann sa...

Hansen: Ordene motbydelig og avskyelig betyr for meg det samme og du har sagt at jeg utfører avskyelige handlinger.

Du har til felles med de andre at dere er kristne.

Ikke fraskriv deg - be heller om unnskyldning.

Bjørn Olav sa...

Jeg har sagt at homoseksuelle handlinger er synd. Det står jeg for, og har intet behov for å be om undskyldning for det Bibelen mener. Fra min side avsluttes nå denne debatten. Jeg vil tro de fleste synspunkter er kommet frem.

kjellemann sa...

Jeg lever like godt uten din unnskyldning Hansen. Gud vet... det holder for meg selv om det ikke er nok for deg.

Ivar Kvistum sa...

"Bibelen mener" selvsagt ingenting. Men det bekrefter jo at Hansen personifiserer og dyrker en bok og ikke en levende gud.

Avgudsdyrkelse, heter det også.

Bjørn Olav sa...

Da lar jeg Kvistum få siste ordet i denne debatten, og sluttstrek er satt.

I motsetning til Kvistum tror jeg at "Hele Skriften er innåndet av Gud" (2.Tim 3,16) Jeg tror at Den Hellige Skrift er Guds evige, uforanderlige og autoritative ord. Gud har gitt oss til Ord, og bundet seg til det. Jeg tilber Den Evige Gud, som har gitt oss dette ordet.

Det er mot dette Ordet at alle ting må prøves. Jeg velger å sette min lit til det Gud har sagt. Denne verdens visdom, inkludert rasjonalismen, er av Gud selv karakterisert som dårskap.

Da takker jeg for bidragene til debatten til denne tråden, og setter som sagt sluttstrek her.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Jeg gjentar at sluttstrek er satt.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
kjellemann sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.