torsdag, august 30, 2007

For jøde først



Lausanne-bevegelsens råd for evangelisering blant jøder, var samlet i Ungarn i forrige uke.

160 deltakere fra 18 land og 16 misjonsorganisasjoner var samlet for å drøfte metoder og trender som kan stimulere til misjon blant jøder. Norge var representert ved 13 deltakere fra Den Norske Israelsmisjon og Frikirken. Fra denne konferansen har det kommet viktige uttalelser som det er verd å merke seg for norske Israelsvenner:

«Vi stadfester at de gode nyhetene om at Jesus er det eneste håp om frelse for det jødiske folk. Vi gleder oss over rapporter om at jøder kommer til tro på Jesus, og at antall messianske forsamlinger vokser. Vi hevder at den største urett kristne kan gjøre mot jødene er å nekte dem evangeliet. Vi oppmuntrer til evangelisering for alle Abrahams kjødelige barn, og ber om forsoning mellom palestinske arabere og israelske jøder i Kristus. Vi tar avstand til den senere tids antisemittisme og fordommer mot staten Israel og oppmuntrer hele kirken til å være med og tale mot disse holdningene, ettersom de er til hinder for at jødene får høre evangeliet om Kristi kjærlighet.»

På talerstolen under konferansen i Ungarn, generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann, i Den Norske Israelsmisjon.

5 kommentarer:

Roy-Olav sa...

Dette var gode presiseringer som man kan stille seg bak, for det har lenge virket som det har vært to veier til himmelen - en for hedninger og en for jøder.

Bjørn Olav sa...

Ja, presiseringen er viktig i en tid hvor det i enkelte miljøer, hersker tvil om det Bibelen er meget tydelig på, nemlig: Det finnes ikke frelse i noe annet navn enn Jesus. Det er slik både for jøder og hedninger, derfor må evangeliet forkynnes for jødene. For meg er det blitt vanskeligere og vanskeligere å støtte arbeid i Israel, som ikke er tydelige på dette.

Anonym sa...

Det finnes mye informasjon om jødenes plass i de kirkelige tradisjonene. Og dette er så fryktelig at man knapt kan tro det er sant. Men det er det.

Når jeg tenker på at vi ofte ikke når våre nærmeste naboer, hvordan skal man nå det folket som har lidd så mye i "kristendommens navn"?

Jeg tror ikke det er så galt og tone ned alt "snakket", og i stedet ta igjen litt av det forsømte når det gjelder "praktisering" av kristendom.

Det er dette som gir våre ord troverdighet. Og fremdeles tror jeg det mangler en del på dette. Man kan jo bare tenke på det stadig sterkere kravet fra mange norske kristne om å fjerne grensegjerdet som har reddet tusenvis av jøder fra død og lemlestelse.

Roy-Olav skriver "virket som det har vært to veier til himmelen". Er ikke Jesus en frelser for de "gammeltestamentelige jødene" også?

Bjørn Olav sa...

Jeg er helt enig med anonym at Kirkens historie inneholder flere ting som er sterkt beklagelig. Det gjelder ikke minst både utsagn om og behandlimngen av jødene.

Jeg er også helt enig om at vi trenger å være et vitne overfor våre jødiske venner, gjennom våre liv, mer enn gjennom våre ord. Ikke minst gjennom kjærlighetshandlinger. Men den største kjærlighetshandlingen av dem alle, er å gi dem evangeliet. Enten det nå skjer gjennom ord eller gode gjerninger.

Anonym sa...

Jeg er enig.

Min tanke var at jødene veldig ofte opp gjennom historien har opplevd "betinget kjærlighet". DVS. at det egentlige motivet for hedningenes oppmerksomhet har vært å "vinne dem som tilhengere". Jeg tror de ofte har savnet følelsen av egenverdi.

Gud elsker oss betingelsesløst. Det er denne kjærligheten som gjør inntrykk på folk. Jeg tror det er gjennom den Jesus blir åpenbart.