onsdag, november 23, 2011

Jøder i Ukraina glad for å få Bibelen gratis hjem til seg

Et tilbud om en gratis Bibel er sendt til 200.000 jødiske husholdninger i Ukraina siden mai i år, og i løpet av de tre siste månedene har 1123 personer respondert. Hittil har MediaServe, som drives av det finske ekteparet Leena og Frank Arthur, sendt ut 5960 Bibler til ukraniske jøder.

Det er de 10 siste årene at ekteparet har gitt seg til visjonen om å gi Bibelen til de gjenværende jødene i det tidligere Sovjetunionen. For noen år siden hadde vi med oss noen av disse Biblene til Russland, for å gi dem til menigheter i Pskovdistriktet som hadde kontakt med jøder i sine områder, slik at de kunne gi dem som gaver til dem. Det skal bli spennende å se fruktene av det arbeidet en dag.

I sommer fikk en medarbeider i MediaServe muligheten til å møte en del av de jødene som hadde bedt om å få en Bibel. Han reiste de 4000 slitsomme kilometrene fra øverst til nederst i dette veldige landet. Her besøkte han ulike menigheter og troende. Han fikk også snakke med noen av de som hadde mottatt Bibler gjennom det såkalte "Omega-prosjektet". Da han kom hjem var han svært rørt. Folk er ivrige etter å få tak i Guds ord.

I Kharkov nord i Ukraina fikk han møte Anatolij, som satte pris på de jødisk-orienterte tilleggstekstene om er satt inn fremst i denne Bibel-utgaven:

"Når vi jøder har det vanskelig, kan vi lese dette og bli oppmuntret. Bibelen gir meg lindring og håp. Den er til stor velsignelse for Ukraina," fortalte Anatolij.

Utsendingen fra MediaServe møtte også Michail Moiseevitsj - som betyr sønn av Moses, han er en ikke-troende. Mikhail er stolt over å være jøde, og han leser mye i den nye Bibelen sin. Han fremførte en stor takk til dem som gir Guds ord til andre nasjoner, og han la til:

"Når folk leser det, blir de vennlige og gode og tar imot Jesus... og denne godheten vil redde verden!"

La oss be om at Michael snart må få et personlig møte med Jesussom har gjort et så sterkt inntrykk på han.Helt i sør i Ukraina, ved Svartehavskysten, ble ”Kongen”,
den illustrerte utgave av Markus-evangeliet, delt ut tilungdommer som var samlet til sommerleir. Alle var fra fattige familier, og etter at Piers hadde talt til dem, kom en ung pike løpende frem og sa: Det er så spennende å høre om hva Gud
gjør og at han elsker oss så høyt at han sender oss disse bøkene.

Ingen kommentarer: