onsdag, november 02, 2011

Flere svenske baptistmenigheter melder seg ut - blir ikke med i nytt kirkesamfunn

Uroen og skuffelsen fortsetter å bre om seg blant svenske baptister. Som tidligere skrevet på denne bloggen har flere baptistmenigheter i Sverige, forlatt Det svenska baptistsamfundet, etter at dette trosamfunnet slo seg sammen med Missionskyrkan og Metodistkyrkan til et nytt kirkesamfunn - eller de velger ikke å gå med i det nye kirkesamfunnet. Nå følger enda flere etter.

Köpings baptistförsamling, som samarbeider både med Baptistsamfundet og Evangeliska Frikyrkan, har nå valgt å forlate Baptistsamfundet. Frykeryds baptistförsamling, vil være en selvstendig forsamling og det samme med Vänersborg baptistförsamling (bildet).

Bengt-Åke Albinson, som er pastor for Vänersborg baptistförsamling, og medlem av nettverket Klassisk Baptism, sier til Sändaren:

"Vi har reagerat på att friheten för församlingarna i Gemensam framtid inte blir lika stor som i Baptistsamfundets".

Nettverket "För klassisk tro och baptism" har vært kritisk til ledelsen i det svenske baptistsamfunnet for deres ståsted, blant annet i spørsmålet som samkjønnede "ekteskap".

"Vi hade nog lämnat Baptistsamfundet även om Gemensam framtid inte bildats. Vi känner inte igen oss i den bibelsyn som präglar samfundet, sier Bengt-Åke Albinsson.

Beslutningen om å stå utenfor det nye kirkesamfunnet var enstemmig.

Flere menigheter

En annen menighet, Karlskoga-Degerfors baptistförsamling, var en av baptistmenighetene som sa tydeligst fra på landsmøtet til Det svenska Baptistsamfundet i juni i år. Nå har denne menigheten bestemt seg for å meddele kirkeledelsen i Gemensam Framtid at menigheten ikke blir med i det nye kirkesamfunnet. Menigheten vil forbli en del av Det svenska Baptistsamfundet så lenge det finnes. Karlskoga-Degerfors baptistförsamling har 190 medlemmer. Forsamlingens talsmann, Stanley Eklind, reagerer på det han kaller "kollektivanslutningen" til det nye kirkesamfunnet. Til Sändaren sier han:

"Det är helt ofattbart att Baptistsamfundet, som haft frihet som en grundbult, fattar ett sådant beslut. Församlingsmötet med främst den aktiva gruppen i församlingen närvarande var helt enigt om beslutet. Det kan finnas medlemmar som inte känner sig hemma i församlingen och att det här beslutet blir droppen som får dem att lämna. Vi önskar att alla ska trivas och känna sig hemma i vår gemenskap men vi vill inte skapa strid utan önskar i så fall både dem och den nya kyrkan Guds välsignelse. Ett beslut att gå in i Gemensam framtid hade sannolikt skapat betydligt större splittring i församlingen än vad som eventuellt kan bli följden nu."

Ingen kommentarer: