onsdag, november 09, 2011

Vekkelse blant romfolkets kvinner i Romania


En åndelig vekkelse pågår blant Romfolkets kvinner i Romania. Vekkelsen har endret livene til de kvinnene som er berørt, på alle måter. Det rapporterer, Elisabeth Vekas (bildet), som er kasserer for kvinneforbundet innen Den europeiske baptistunionen. Elisabeth Vekas bor i Satu Mare i Romania, og har dermed førstehånds kjennskap til vekkelsen. I den siste tiden har mange kvinner tilhørende romfolket blitt døpt. Fra det øyeblikket av har livene deres blitt totalt forvandlet. Også mennene blir frelst, og et synlig og godt resultat er at de slutter å slå konene sine! Tyveri, bedrag og svindel hører nå fortiden til.

'De ønsker nå å leve etter Guds forordinger,' sier Elisabeth Vekas. Sammen med andre som arbeider innen kvinneforbundet, hjelper hun romkvinner blant annet med spørsmål rundt hygiene.

To kvinner, som begge er knyttet til kvinneforbundet i Den tyske baptistunionen, Elisabeth Kapsreiter, som er leder for kvinneforbundet, og Gisela Bullermann, som er styremedlem, besøkte nylig Romania. Kvinneforbundet i Den tyske baptistunionen har siden 2004, støttet sin søsterorganisasjon i Romania. Hovedhensikten er å kunne holde en årlig kvinnekonferanse. På årets konferanse deltok 300 kvinner. Noen av dem reise 100 kilometer for å være med på konferansen.

I tillegg til kvinnekonferansen ble det også holdt en sommerleir for døve. Slike sommerleire er blitt holdt siden 2008. I forbindelse med årets sommerleir bestemte 19 av 109 deltagerne seg for å bli en kristen.

Det er anslått at 2,5 prosent av Romanias 21,5 millioner innbyggere er av romfolket. De fleste av dem sosialt og økonomisk verre stilt enn landet øvrige befolkning.

Ingen kommentarer: