mandag, november 07, 2011

Brasil - en sovende gigant som trenger evangeliet

Brasil er blitt karakterisert som en sovende gigant. Landet er enormt, både hva størrelse og folkemengde angår. Landet er femte største i verden. Det bor 190 millioner mennesker i Brasil, hvilket er omtrent like mye som befolkningen i resten av Sør-Amerika, sammenlagt! Innen år 2050 vil befolkningen i Brasil ha øket til 250 millioner mennesker. Landet har 5,565 byer og minst 15 av disse har en befolkning på mer enn en million. Sao Paulo, som er den største byen i Brasil, og den tredje største byen i verden, har 11,2 millioner innbyggere i selve bykjernen og 19 millioner i drabantbyene som omkranser den! Sao Paulo alene har flere innbyggere enn 150 av verdens land.

Kjører du omlag 30 timer med bil nordøst over fra Sao Paulo begynner Amazonas jungelen - den største på jorda. 215 indianerstammer finnes her. 55 av dem har ingen kontakt med sivilisasjonen. Langs elvebredden til Amazonas ligger det landsbyer på landsbyer som trenger evangeliet.

Brasil har også store innvandrergrupper: italienere, portugisere, tyskere, japanere. Det er i Brasil du finner flest japanere utenom Japan.

Jeg sitter og leser disse faktaopplysningene, og tenker på Jesu ord i Matt 9,37-38:

"Da sa han til disiplene sine: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans."

På bildet ser vi medlemmene av en evangelisk menighet i Brasil.

La oss be om en rik innhøstning i denne nasjonen.

Ingen kommentarer: