torsdag, november 17, 2011

Muslimer i Tyrkia kommer til tro på Jesus gjennom drømmesyn

Flere og flere muslimer blir kristne på grunn av drømmer de har om Jesus. Nylig kunne Orhan Picaklar, som er pastor for baptistmenigheten, Agapekirken, i Samsun ved Svartehavet i Tyrkia (bildet), fortelle om et slikt tilfelle.

En ung kvinne oppsøkte en kristen etter at hun hadde hatt en drøm om Jesus. Men det er ikke hele historien. Etter at hun hadde deltatt på en gudstjeneste, kom hun tilbake med sin mor og sin yngre søster. Dette skjedde nå i oktober. En hendelse om dette er svært uvanlig, fordi vanligvis er familien til en som blir omvendt til den kristne tro svært kritisk til det som har skjedd. Pastor Picaklar skriver i et bønnebrev, at etter gudstjenesten lovte moren at hun skulle snakke med faren at datteren var blitt en kristen "på riktig tidspunkt", slik at hun ikke ville få en negativ reaksjon!

Igjen og igjen skjer det uventede møter med interessante mennesker.

På markedet deler pastor Picaklar ut gratis Bibler og han inviterer folk til å komme for å se kirken hans. Ganske nylig kom en kvinne. Hun fortalte at hun hadde tatt med seg åtte Bibler fra markedsplassen og gitt dem til en kvinne i nærheten av der hvor hun bodde. Hun var så glad for å ha en kirke i dette nabolaget, selv om hun selv ikke var en kristen! Hun bad Picaklar inderlig om at kirken måtte forbli på samme sted, selv om den ikke har noen planer om å flytte.

Agapekirken ble grunnlagt i 2003. For kort tid siden ble fire personer døpt i en høytidelig dåpsgudstjeneste. Hver søndag deltar omlag 50 mennesker på gudstjenesten. Menigheten har nær kontakt med Den europeiske baptistføderasjonen, og er den eneste evangeliske menigheten i Samsun regionen, som har en befolkning på 1,2 millioner. Pastor Orhan Picaklar er en tidligere muslim som møtte Jesus etter å ha lest Johannesevangeliet.

1 kommentar:

Anonym sa...

fantastisk!!