lørdag, november 26, 2011

Strategikonferanse for å få russiske kristne til å bli mer misjonsbevisste og glade i Bibelen

Moskva var vertskap da 30 misjonærer fra ulike deler av det veldige russiske riket kom sammen til en tre dagers konferanse, arrangert av "E-3 Partners" og de registrerte russiske baptistenes misjonsavdeling, nå i november (bildet).

Misjonærene kom blant annet fra Orel, Kursk, Tambov, Tula, Ryazan, Samara, Penza, Volograd, Krasnojarsk, Saransk. Det var 12 gangen en slik strategikonferanse ble arrangert. Konferansen tok for seg mange praktiske spørsmål, ved siden av teologiske drøftinger. Blant annet ble det reist spørsmål om hvordan man skal møte den manglende interessen for misjon i flere av de russiske baptistmenighetene? En sa det slik:

"Vi trenger ikke flere prosjekter, men misjon må bli en livsstil."

Misjonærene som var samlet til konferansen var skjønt enige om at hver menighet minst en gang i året, skulle bestemme seg hvor mye de skulle gi til misjonsarbeidet. Det burde være et trosløfte, og hver menighet burde ivrig be for misjonens sak. Trosløftet burde gis hver måned, slik at menighetene ble mer delaktige i arbeidet med å gi evangeliet videre.

Misjonærene samtalte også om hvordan de kunne hjelpe til med å få flere til å bli glade i å lese Bibelen, og hjelpe til med praktiske bibelstudiegrupper.

Ingen kommentarer: