fredag, november 18, 2011

Kristi kropp, del 1

Dette er første del av en helt ny serie med artikler av den kinesiske husmenighetslederen Watchman Nee (bildet), for første gang oversatt til norsk.

Utgangspunktet for det Watchman Nee skriver om er Ef 3,4-6; Kol 3,4-11 og Rom 12,3-5. Disse skriftavsnittene bør derfor leses først:

I dette budskapet vil vi tale om Kristi kropp. I Det nye testamente er Paulus den eneste apostelen som bruker uttrykket Kristi kropp for å beskrive kirken. Andre steder i Det nye testamente, er kirken kalt Guds tempel, eller Guds hushold. Men Paulus sier spesifikt at kirken er Kristi kropp. Emnet vi nå skal behandle handler ikke om at vi er sønner av Gud, eller hvordan vi skal bli kristne. Vi taler om hvordan kirken blir Kristi kropp.

Vi kan si at kirken er Kristus i en annen form. Kristus var Guds enbårne Sønn. Han er nå blitt den førstefødte. Kristus - pluss alle sønnene - kirken - er den ene kropp. Det er ingen individuelle personer i kirken; det er bare Kristus i kirken. Alt det som stammer fra Kristus er kirken. Kirken kommer helt og fullt ut av Kristus og er en med Kristus. Det er ingen bruk for en kristen til å gjøre noe eller forandre noe for å bli i Kristus. Så lenge et menneske er gjenfødt, er han i Kristus og er blitt en del av Kristi kropp.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: