mandag, november 28, 2011

Kristi kropp, del 3

Her følger tredje del av artikkelen til Watchman Nee (bildet) om Kristi kropp, som jeg har oversatt. Har du ikke lest de to foregående, finner du dem ved å trykke på etiketter og 'Kristi kropp':

Fullbyrdelsen av korsets gjerning er kirken. Korsets gjerning går så langt som til Kristi kropp og fullbyrdes med Kristi kropp. Derfor, kunnskapen om korset fører oss til kunnskapen om Kristi kropp. Korset fører et menneske til tilstand av svakhet og udyktighet, på en slik måte at en fullstendig mister håpet om den gamle skapningen. Når man føres til dette punktet, er man frigjort på en virkelig måte fra den gamle skapningen og ført inn i den nye skapningens virkelighet. Alt som omhandler den gamle skapningen er fordømt og avsluttet av korset.

Kristi kropp er den nye skapningen; den har intet å gjøre med den gamle skapningen. Hvis vi setter vår lit til menneskelige metoder, taktikk og evner (som vi har benyttet tidligere) til å gjøre det kirken er kalt til å gjøre, vil resultatet bli helt ødeleggende. Gud godkjenner ikke noe som representerer den gamle skapningen, Han vil ikke tillate at noe av den gamle skapningen forblir i den nye. Alt ved den gamle skapningen må passere korset, og forbli på korset. Kirken har ikke bruk for noe som kommer fra den gamle skapningen. Kirken kan bare bruke det som kommer fra Kristus.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: