onsdag, september 16, 2015

Denne filmen må du se lørdag kveld

Jeg vil gjerne gjøre bloggens lesere oppmerksomme på en film som NRK2 sender lørdag kl.22.30:

'Om guder og mennesker'.

Den var svært aktuell når den kom på kino og er ikke blitt noe mindre aktuell med årene, heller tvert imot. Forfølgelsen mot kristne har eskalert siden den ble vist første gangen. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den, men kommer garantert til å se den igjen lørdag. Få, om noen film, har grepet meg så sterkt som denne.

Dette er den sanne historien om åtte munker fra Frankrike som lever sine stille liv i et gammelt kloster djupt inne i fjellene i Algerie. Mesteparten av dagen går med til bønn og sang og praktisk arbeid. Men munkene er også nyttige personer for den muslimske befolkningen. Ikke minst på grunn av deres kunnskap om medisin og nyttevekster, og annen livsvisdom.

Men munkenes tilværelse trues av islamister, som ikke er nådige mot folk med annen tro - heller ikke muslimer. De lokale myndighetene ber munkene reise hjem til Frankrike, men de velger å bli - til tross for farene - og de ender - med unntak av to av dem - som martyrer.

Ta deg tid til å se denne filmen - enten for første gang - eller for andre eller tredje! Det er en så varm, inderlig skildring av mennesker som lever nært Gud og som elsker sine medmennesker - like til døden.

Ingen kommentarer: