torsdag, september 17, 2015

Det sprudler av kristent liv på Den arabiske halvøya!

Nei, bildet er ikke hentet fra USA. Dette er Abu Dhabi, hovedstaden i De forente arabiske emirater. I dette landet finnes det kanskje så mange som 3,5 millioner kristne. Det er mer kristne enn det 100 land kan hevde å ha.

Det er Gulf Christian Fellowship som kommer med disse oppsiktsvekkende opplysningene. Gulf Christian Fellowship er en paraplyorganisasjon for kristne forsamlinger i Gulfen. Tallene bekreftes av det anerkjente Pew Research Center. De opererer med 2,3 millioner kristne på den arabiske halvøya.

Men det er en hake ved disse tallene: utledninger utgjør mer enn 70 prosent av de fire millioner innbyggerne. Det dreier seg om folk fra andre arabiske land, Pakistan, India, Filippinene. Mer enn halvparten av disse fremmedarbeiderne er kristne. Kristne utgjør med andre ord mer enn 35 prosent av befolkningen i De arabiske emirater. Rundt en halv million av dem er katolikker. De finnes ikke bare i De arabiske emirater, men også i Saudi-Arabia. Det er anslått at det finnes mer enn en million katolikker der. De kommer alle fra Filippinene.

Og hør nå!

I Mussafah - en såkalt satelitt-by til Abu Dhabi kom 5,000 kristne sammen til å feire Thanksgiving. De kom sammen i St.Paul, en katolsk kirke som har plass til 1,200 mennesker. Kirken er reist for å ta seg av de 50.000-60.000 fremmedarbeiderne som kommer fra Afrika, Bangladesh, India, Pakistan, og Filippinene. Noen lokale arabere deltar også.

Dette er sannelig et viktig bønneemne - å be for alle disse kristne som samles på Den arabiske halvøya. La oss be om en gjennomgripende vekkelse.

Ingen kommentarer: