tirsdag, september 01, 2015

Pakistan: 15 kristne arrestert for å ha brukt ordet 'apostel' - risikerer dødsstraff

15 kristne fra Gujarat-provinsen i Pakistan er arrestert anklaget for blasfemi fordi de har publisert en løpeseddel hvor de har brukt ordet 'apostel' på urdu.

De 15 kristne ble arrestert etter at en muslimsk kvinne klaget over at ordet 'apostel' ble brukt på en løpeseddel i forbindelse med begravelsen av en pastor. I muslimsk kontekst er Muhammed ansett å være den siste og endelige profet og apostel. Lokale muslimer har dermed følt seg krenket.

De 15 kan nå bli dømt til døden!

Det var i forrige måned at den pakistanske statsministeren Nawaz Sharif ga sitt samtykke til at visse arabiske ord som ansees å være hellige til engelsk. Det innebærer blant annet ord for 'Gud', 'moske', 'bønn', 'profet'.

Løpeseddelen var en invitasjon til å ta del i begravelsen etter pastor Fazal Masih den 16.august, som var pastor for en protestantisk menighet i Gujarat. Løpeseddelen ble delt ut i et område av byen hvor det bor flest kristne. Det er snakk om 200 husstander.

Løpesedlene ble oppdaget av den muslimske kvinnen og dagen før ble muslimene i området kalt inn via høytaleren i den lokale moskeen, for å diskutere saken. Politiet var også innkalt. Etter møtet gikk politiet rundt og ransaket hjemmene til de kristne, og fjernet de løpesedlene de fant. Når de ansvarlige for begravelsen kom sammen dagen etter ble de arrestert.

Politiet i Gujarat har registrert denne saken under loven for 'Anti-terrorisme-handlinger' fra 2001.

Ingen kommentarer: