onsdag, september 16, 2015

Rapport fra strategisk viktig europeisk bønnekonferanse i Romania, del 1

Min gode venn, den rumenske bønnelederen, Ioan Peia, har skrevet en rapport fra den store bønnekonferansen - European Trumpet Call - i Timisoara 31.august til 4.september. For at flere nordmenn skal få del i det som skjedde, har jeg oversatt den til norsk:

'Timisoara er et sted med en rik åndelig arv og har en nøkkelrolle når det gjelder å bringe frihet til Romania. Vi kjenner til protestene som begynte i Timisoara i desember 1986 som en direkte respons på de rumenske myndighetenes forsøk på å kvitte seg med ungarsk-reformerte menighetslederen László Tőkés. Ceaucescu-regimets voldelige anslag mot folkemassene i Timisoara førte til store demonstrasjoner diktatoren i Bucuresti. Folkemengden ropte "Timisoara! Timisoara!" Innen få dager ble regimet veltet og ekteparet Ceaucescu ble henrettet. 

Vertskap i denne gjennombrudds-byen var menigheten Agape, som sørget for at det pågikk en 24-timers bønnevake med lovprisning gjennom hele konferansen. Dette fant sted i et eget rom, hvor også hele Bibelen ble lest gjennom.

Samlingen var virkelig internasjonal med delegater fra hele Europa, blant annet en stor gruppe fra Storbritannia. Vi ble også velsignet fra en gruppe fra Stillehavs-regionen som følte et kall til å være sammen med oss. De ville vise sin takknemlighet overfor Europa for at de hadde fått del i evangeliet via europeere. 

Vi elsket våre venner fra Stillehavet for deres hellige protokoll: ved hvert møte sto de med hendene lagt inn mot sine hjerter for å ønske Kongenes Konge og Herrenes Herre velkommen og overgi møtet til Ham. Dette var alltid hellige øyeblikk, som startet planleggingsmøter og alle sammenkomster i nærvær av Jesus. Vi forstod at det å ønske Jesus velkommen som Herre, tilbe Ham og lovprise Ham var en del av Den Hellige Ånds ledelse.

Den første kvelden hadde vi en fantastisk stund hvor vi lovpriste Herren som om Herren selv hadde trådt inn i rommet og at vi kronte Ham. Denne kraftfulle lovprisningen fortsatte gjennom hele konferansen og ble ledet av et stort team med talentfulle rumenere.

(fortsettes) 

Ingen kommentarer: