lørdag, september 12, 2015

På vei til bønneseminar på Vikna i Nord-Trøndelag

Disse linjene skrives fra Bønnesenteret til Håkon Fagervik og Leif Johnny Johannessen i Levanger. May Sissel og jeg overnatter her på vår vei til Vikna baptistmenighet i Rørvik (bildet), hvor jeg om noen timer skal holde et seminar om bønn. Søndag formiddag skal jeg tale i forbindelse med gudstjenesten.

Egentlig skulle jeg vært i Bodø denne helgen, hvor lederskapet i Nasjonalt bønneråd møtes med bønnefolket i denne byen. Men på grunn av mine hjerteproblemer kan jeg ikke fly, og det ble alt for langt å kjøre hele veien til Bodø. Det hadde vært veldig flott å være sammen med gode bønnevenner i Bodø, men når det ikke lot seg gjøre, ser jeg like mye frem til å møte bønnefolket på Vikna.

Og på vei hjem søndag håper vi det skal la seg gjøre å mellomlande på Tautra, hos cistercienser-nonnene der.

Om noen timer skal jeg altså undervise om det hverdagslige bønnelivet, og jeg ber om at Guds hellige Ånd skal gjøre undervisningen levende, enkel og ikke minst praktisk. Jeg har vært så sliten de siste dagene, med mange angina-anfall og høyt blodtrykk, så jeg trenger all den kraft jeg kan få og litt til for å kunne stå i denne tjenesten. Torsdag kveld var vi som vanlig samlet i Kristi himmelfartskapellet for å be, og det var så godt når vennene der ba for May Sissel og meg og sendte oss ut på dette bønneoppdraget.

Det er også så godt å se hvordan bønnen forener Guds folk fra de mange ulike arbeidslagene. Vi ser tilbake på de seminarene vi har hatt på ulike steder denne våren og sommeren, med djup takknemlighet til Gud. Noen steder er det en enkelt menighet som står som arrangør, andre steder har menigheter som representerer ulike kirkesamfunn gått sammen.

Husk gjerne på oss i bønn denne helgen.

Ingen kommentarer: