lørdag, september 19, 2015

Pastor i Laos drept på grunn av sin tro

En pastor i det nordlige Laos som nektet å etterkomme en ordre fra myndighetene om å stanse å forkynne evangeliet er blitt stukket ihjel.

En fengselsbetjent identifisert bare ved navnet Wansai dukket plutselig opp i hjemmet til pastor Singkeaw Wongkongpheng i landsbyen Na-ang i provinsen Luang Prabang natt til tirsdag denne uken. Fire uidentifiserte som var sammen med Wansai ventet utenfor huset hans. Wansei angrep først pastorens kone. Når pastoren forsøkte å hjelpe henne, angrep Wansai ham. Mens pastor Singkeaw ble holdt nede, spurte han Wansai om han var ute etter penger. Han fikk da til svar at Wansai var fra sikkerhetspolitiet og var bare ute etter å ha livet av pastor Singkeaw.

Pastor Singkeaw ropte da om hjelp, og Wansai stakk ham tre ganger i ryggen. Han ble brakt til sykehuset, men livet sto ikke til å redde. Wansai skal etter de opplysningene som gis være fengselsvakt ved Pha Oh fengselet, og tilhøre provinspolitiet i Luang Prabang.

Kristne i området som grenser til Vietnam forteller om et mord som skjedde for noen år siden. Da ble et kristent ektepar angrepet på nøyaktig samme måte. Likene deres er aldri blitt funnet. Nå spør de seg selv om det er de samme mennene som står bak.

Pastor Singkeaw har fått ordre fra landets myndigheter om å stanse med å forkynne evangeliet en rekke ganger, men han ga seg ikke. Han blir beskrevet som en stille fredelig mann, og var godt likt. Han levde et svært enkelt liv. I perioden 1997 2002 pågikk det en kraftig forfølgelse av kristne i dette området.

Menigheten hvor pastor Singkeaw var pastor teller 58 medlemmer. La oss huske dem i våre forbønner.

Ingen kommentarer: