tirsdag, september 08, 2015

Muslimer som kommer til tro på Jesus i Somaliland flykter for sine liv

Kristne i Somaliland flykter fra islamistene og mister både familie og fingre.

Desperate for unngå å bli arrestert i Somaliland for å ha forlatt Islam og kommet til tro på Jesus, flyktet en av dem til Etiopia, en annen til mistet flere fingre i det han klarte å komme seg unna sine forfølgere og oppholder seg nå på annet sted inne i Somalia.

Det er Morning Star News som melder dette. Somaliland er en autonom region i Somalia.

Sharif - det er ikke hans egentlige navn - har fortalt at han måtte forlate sin kone og sine fire barn for å komme seg ut av Somaliland. Det skjedde etter at Sharif den 31. mai i fjor bestemte seg for å følge Jesus. Beslutningen tok han i Hargeisa, som er hovedstaden i den selverklærte republikken Somaliland. Et år senere begynte ryktene å svirre om at han var blitt en kristen.

Årsaken til dette var at Sharif ble sett sammen med en hvit kristen misjonær. Det skapte store problemer. Representanten fra Morning Star News forteller at han snakker med Sharif på telefon fra et ukjent sted i Etiopia. Sharif forteller at man er svært lei seg fordi han måtte forlate sin familie. Han er redd for å bli arrestert om han vender tilbake til Somalia. På mirakuløst vis skal Gud ha hjulpet ham under flukten. Hans barn er henholdsvis åtte, seks, fire og ett år gamle.

'Jeg vet ikke hva som vil skje med dem, og jeg ber Gud om å forsørge dem,' forteller han til Morning Star News. Han oppfordrer oss til å be for dem og for ham om at Gud en dag måtte gjenforene dem.

Den andre mannen, også han en tidligere muslim som er kommet til tro på Jesus, klarte å komme seg unna den islamske ekstremistgruppen Al Shabaab. Han ble kidnappet av denne gruppen 15 mai og mens han ble holdt fanget kappet islamistene av ham fire av hans fingre.

'Be for meg. Sårene er ikke leget ennå', forteller han.

Ingen kommentarer: