mandag, september 14, 2015

God bønnehelg i Vikna

Med takknemlighet ser vi tilbake på en flott helg på Vikna. Ikke bare viste stedet deg fra sin aller beste side, i strålende solskinn, men det ble også et godt møte med alle de som fant veien til lørdagens seminar om det hverdagslige bønnelivet.

En åpen mottagelig forsamling, med så mye varme, raushet og tilstedeværelse.

Søndag talte jeg om Han som lar 'lovsanger lyde i natten' - om Guds forunderlige nærvær når vi opplever 'sjelens mørke natt' og bønnesvarene synes å utebli. Det var så godt å møte den gudstjenestefeirende forsamlingen i Vikna baptistmenighet, med et flott menighetskor og gode og trygge møteledere begge dagene. Noen hadde også tatt veien til Vikna andre steder fra for å være tilstede på dette seminaret og denne gudstjenesten. Ikke minst var det svært hyggelig å møte mennesker som har fulgt bloggen min i mange år. Gud velsigne dere!

Godt var det også å få overnatte hos familien Kjønsø. For en god del år siden skrev jeg boken: 'Gategutten Rune', om dennes familiens adopterte sønn fra India.

11 timers biltur fra Vika til Gjøvik innebærer at man må ha mange stopp underveis. Et av disse stedene var Tautra. Hvilket forunderlig sted. Å se Mariakirken til cistersienner-nonnene der gjorde sterkt inntrykk på meg. Hvilken vakker kirke! Ja, jeg vil si strålende! Så mye lys som slippes inn gjennom glasstaket, og vinduet bak alteret, som viser det blendende vakre landskapet! Jeg opplevde en forunderlig fred over hele øya, og et Gudsnærvær som var til å ta og føle på.

I dag - vel hjemme - kjenner May Sissel på djup takknemlighet for det vi har fått være med på, og vi kjenner at den 11 timer lange bilturen sitter i kroppen. I dag skal det være godt å hvile med en god kopp tea.

Takk til alle dere som ba for oss. Gud velsigne dere tilbake.

Billedtekst: Inne fra den vakre baptistkirken i Rørvik. (Foto: May Sissel Hansen)

Ingen kommentarer: