fredag, august 27, 2010

Evangeliserer med luktfrie griser!

Mark Patenaude, misjonær utsendt fra Sørstatsbaptistene, har tatt i bruk uvanlige evangeliseringsmetoder. På et møte i Thailand fikk han høre om problemene til thailandske grisebønder. På grunn av luktproblemet var de tvunget til å ha grisefarmene sine ute på landsbygda, og med store avstander til de lokale markedene gjorde dette det svært vanskelig for fattige og gjerne gamle grisebønder.

Patenaude, som er fra Minnesota, visste med en gang hvordan dette problemet kunne løses. Han kjente til en sørkoreansk metode som bruker ulike mikroorganismer som brytes raskt ned, og som gjør grisene luktfrie. Sammen med en lokal grisebonde startet Patenaude prosjekt "luktfrie griser". Samtidig som han lærte opp grisebonden, delte han evangeliet med ham. Men mannen var ikke interessert. Det var heller ikke de andre grisebøndene. Nå skal det sies at Thailand er et land hvis innbyggere er svært vanskelig å nå med evangeliet. Patenaude og hans kone rådførte seg med thailandske kristne. De følte seg nedtrykte, men hver gang de ba sa Gud til dem: "Det er her dere skal være akkurat nå!"

Nå venter de mens såkornet skal gro og vokse. Grisebøndene er overvettes begeistret for de luktfrie grisene, og prosjektet vekker stor oppmerksomhet. La oss be sammen med ekteparet Patenaude at de vil få det gjennombruddet de ønsker, sammen med de lokale forsamlingene i Thailand. De begynner å se små tegn til at flere i landsbyene er interessert i mer enn i lukftfrie griser.

Ingen kommentarer: