tirsdag, august 31, 2010

Italienske baptister støtter romfolket

I den siste tiden har vi vært vitne til franske og italienske myndigheters særdeles hardhendte behandling av romfolket. Sigøynerleire er blitt fullstendig ødelagt, og menneskene som har bodd der fordrevet. Dette er ikke noe nytt i romfolkets historie, men det er lenge siden vi har sett slike massive razziaer fra myndighetenes side.

I Italia har italienske baptister nå stilt seg på romfolkets side. En delegasjon fra det italienske baptistsamfunnet var nylig på besøk i seks av sigøynerleirene i Italia, og de er dypt sjokkerte over måten menneskene blir behandlet på. Pr i dag finnes det 150.000 av romfolket i Italia og mange italienere er preget av forutinntatte meninger om dem.

Utenfor Roma finnes en leir som myndighetene har opprettet for romfolket. Den heter "Via Salone", og det finnes ingen offentlig transport til eller fra denne leiren. Den er omgitt av et to meter høyt metallgjerde og er bevoktet. Det kan ta opptil to timer å komme ut eller inn av denne leiren. Denne leiren hvor 1000 mennesker bor sies likevel å være den beste i Italia.

Delegasjonen fra det italienske baptistsamfunnet ble likevel imponert over "Il Dado" leiren i Turin, som sigøynerene selv har renovert. I Turin har myndighetene gitt dem en stor bygning etter at en sigøynerleir med 250 sigøynere brant ned til grunnen for en tid tilbake. I denne leiren bor det ikke bare romfolk, men også somalere, iranere og italienere.

Ingen kommentarer: