torsdag, august 05, 2010

Som lam blant ulver, del 2


Her følger andre del av artikkelen om de kristnes kår under Islam. Første del ble gjengitt i går. Artikkelforfatteren som det av sikkerhetshensyn ikke oppgis navn på, var i Pakistan da en kristen ble anklaget for å ha brent noen sider av en koran. Dette førte til voldsomme opptøyer, oppildnet av imamer, hvor 3000 muslimer satte fyr på og brant ned fem kirker, en skole og flere kristne hjem. I dagboken sin skrev medarbeideren for Frontline Missions følgende:
Røyken og asken hang fremdeles i lufta. Fullmånen reiste seg over Sangla Hill, og i måneskinnet ser minareten ut som en stake som er slått inn i byens hjerte. 300 kristne familier bor her, og ingen av dem føler seg trygge i kveld. Sinnet mitt er omtåket av alt jeg har sett i dag: ødelagte kors, kirker og hjem stukket i brann, barn som skriker og roper etter foreldrene sine, eller noen som kan beskytte dem. Den eneste trøsten noen av oss har funnet i dag er i Bibelen. Mens jeg sto utenfor det som var igjen av lokalet til Frelsesarmeen, en kristen ved navn Gulzar kom bort til meg for å snakke med meg. Hans stotrende engelsk ble oppveid av hans vinnende smil og hans glede.

Gulzar fortalte meg at det var to løfter som hadde hjulpet ham til å konfrontere frykten hans, og så begynte han å sitere fra Johannes 14,1-3: "La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er."

Denne bror løftet min ånd og gav mening til det jeg hadde vært vitne til i dag. "Vær tro inntil døden," siterte Gulzar vår Herre, "og jeg vil gi deg livets krone."

Dagen etter fortsatte forfølgelsen. En pastor ved navn Masih lå på murgulvet utenfor sykehuset. Pastoren hadde protestert overfor politiet i landsbyen han bor i etter at fulle muslimer hadde angrepet noen kvinner i menigheten hans. På grunn av dette hadde en muslimsk gjeng angrepet ham, slått og sparket ham, slik at hodeskallen hans og ørene var hardt skadet, og han var blindet på ett øye. På sykehuset hadde de bandasjert ham og så kastet ham utenfor! Det synes som om dyr får bedre behandling enn kristne i Pakistan.
(fortsettes)

Ingen kommentarer: