mandag, august 23, 2010

Nytt luthersk kirkesamfunn ser dagens lys i USA denne uken

Mer enn 1000 lutheranere fra hele Nord-Amerika vil denne uken komme sammen i Grove City i Ohio, for å danne et nytt konservativt luthersk trossamfunn.

Det er medlemmer av Lutheran CORE, som jeg tidligere har omtalt på bloggen, som har utarbeidet retningslinjene til det som skal bli North American Lutheran Church (NALC).

"NALC vil holde seg til bekjennelsesprinsipper som er dyrebare for lutheranere. Det innebærer blant annet at vi fastholder Bibelens autoritet og de lutherske bekjennelsene," sier Rev. Mark Chavez, lederen for Lutheran CORE i en uttalelse før det to dager lange møtet skal avholdes.

"Vi har en stor åpen dør foran oss," sier styreformannen for Lutheran CORE, Rev. Paull Spring, og legger til: "Vi vil ikke bare se tilbake på det som har vært, men vi vil se fremover til den oppgave som Gud har for oss: trofast bekjenne Kristus, vitne for andre og vokse i Guds misjon."

Grunnleggelsen av det nye lutherske kirkesamfunnet kommer som en konsekvens av den sterke liberaliseringen som har pågått over mange år i Den evangelisk lutherske kirke i Amerika. Det toppet seg når lederne for dette kirkesamfunnet gav grønt lys for tillate at pastorer kunne inngå samkjønnede ekteskap, og forrette samkjønnede "ekteskap".

Samlingen i Ohio vil ta til på torsdag med en nattverdgudstjeneste i Grove City Church of the Nazarene. La oss huske på disse to dagene våre lutherske venner møtes for å ta de første skrittene til et kirkesamfunn som står på Bibelens trygge grunn.

Ingen kommentarer: