fredag, august 13, 2010

Vår holdning til muslimer, del 2

Her følger andre del av Nåde og Sannhetdokumentet:

5. Vise respekt og mot i våre vitnesbyrd

I fredsfyrstens ånd vil respektfylte vitner fokusere på å gi en positiv presentasjon av evangeliet. Den angriper ikke den andre eller unngår å presentere sannheten. (1.Pet 3,15) Mange bibelske eksempler (f.eks Apgj 4,31:9,27-28;13,46; 17,30-31;19,8) inviterer oss til å etterligne motet til de første troende når de delte de gode nyhetene. I lydighet mot Skriften ønsker vi å være både respektfulle og modige i vårt vitnesbyrd.

6. Være nøkterne i vår geoglifiserte verden

Når ledere i kristent fellesskap talte tidligere, ble det bare hørt der i fellesskapet. Men i dag blir våre ord spredt rundt i hele verden. Når vi prøver å forklare hvem vi er, hva vi tror, hva vi gjør og hvorfor vi gjør det, så kan ordene våre rekke lenger enn til dem som er tilstede. Etter å ha sagt noe kontroversielt kan en frittalende leder prøve å klargjøre utsagnet sitt. Men skaden er allerede skjedd. Vi trenger nøkternhet. (Ord 17,27)

7. Være faste i våre krav om religiøs frihet

Vi stadfester retten til religiøs frihet for alle mennesker og samfunn. Vi forsvarer muslimenes rett til å uttrykke sin tro på en respektfull måte blant kristne, og kristnes rett til å uttrykke sin tro på en respektfull måte blant muslimer. Videre stadfester vi muslimers og kristnes respektive rett til å skifte religiøs tro, praksis og/eller tilknytning i samsvar med sin samvittighet (2.Kor 4,2) Slik står vi opp mot alle former for religiøs forfølgelse mot muslimer, kristne og andre.

8. Være fredssøkende og kompromissløse i vår dialog

Dialog mellom muslimer og kristne gir oss mulighet til å forstå muslimer, bygge forhold, engasjere oss i å skape fred og dele vår tro. Vi ønsker å dele evangeliet med respekt og mot, uten kompromiss - slik Paulus var i dialog med mennesker (dialegomai - Apgj 17,2 og 17)

9. Vise kjærlighet mot alle

Verdens muslimer er vår neste, slik Jesus brukte uttrykket (Luk 19,29-37). Guds bud til sitt folk står til alle tider. "Du skal elske din neste som deg selv." (3.Mos 19,18;Luk 10,27b) Både fellesskapene og de som elsker sin fiende blir beskrevet som "sønner (eller døtre) av Gud." (Matt 5,9 og 44;Luk 6,35) De blir kalt Guds barn fordi de oppfører seg som sin Far, fredens Gud (Fil 4,9;1.Tess 5,23) Ved å svare motstanderne med å gi av seg selv, vil en offervillig kjærlighet demonstrere evangeliet. (Rom 5,10flg;Kol 1,21)

Nåde- og sannhetsdokumentets konklusjon:

Vi har blitt gitt forsoningens tjeneste (2.Kor 5,18-19) Oppdraget om å gjøre alle folkeslag til disipler, har ikke blitt trukket tilbake, det samme gjelder budene om å vise en oppofrende kjærlighet og å arbeide for fred. Det er ikke ett evangelium som gjelder i krigstid og et annet i fredstid. Budskapet om Guds kjærlighet i Kristus er for alle tider, steder og folk. Vi stadfester de ni bibelske retningslinjene som her blir presentert for alle etterfølgere av Kristus, slik at vi kan forbli trofaste mot Ham og bli mer fruktbærende i våre forhold til muslimer.

Om du er enig i dette kan du undertegne en kortversjon av dokumentet på Facebook under GRACE AND TRUTH AFFIRMATION.

1 kommentar:

Anonym sa...

Må vi klare å være deg verdig Jesus, som dem som viser hvem du er for folket.
Jesus åpne våre hjerter så vi også kan være freds skapere iblant folkene så dem kan senke steinhjertet og åpne seg for deg gode Jesus.
Du Jesus har vist oss i Guds ord hvordan du har omvendt tollere som folket hatet med din kjærlighet og fasthet i dine ord. La oss også møte alle typer "Tollere" i alle land som lengter etter å bli sett at dem har smerte i sitt indre som trenger å bli leget av Gud.
La oss ikke være dem som såret deg Jesus med å møte den brotkommende med kritik og fordømmenlse, som vi i Guds ord.
La oss som Jesus se smerte byllen som gjør at dem ikke klarer å ta imot Guds kjærlighet.
Ingen mennesker kan stå imot Jesus vennelighet og kjærlighet som virker ordløs inn i hjertene når man viser Hans ånd for andre religioner.

La oss ikke glemme også å vise denne respekten og kjærligheten til Jødene som også fortjener at vi viser dem Jesus kjærlighet med sin vennelighet mot alle barn av Far som Han ønsker skal komme sammen i Himmelen.

Broderlig i Kristus