tirsdag, august 03, 2010

Russiske myndigheter stormet uregistrert baptistmenighet

Det er nå blitt kjent at russiske myndigheter raidet en uregistrert baptistmenighet i Elektrostal, en liten by som ligger i Moskva-regionen, 18. april i år. 12 personer, inkludert en representant for FSB - tidligere kjent som KGB - stormet et privat hjem mens gudstjenesten pågikk. Disse personene krevde at møtet øyeblikkelig ble avsluttet, og at de som var til stede fremviste sine identitetspapirer. Til tross for protester fra de som var til stede på gudstjenesten, ble alt tatt opp på video.

De som raidet huset fremviste en fotokopi av en rettslig kjennelse, som gav dem myndighet til å "ransake husene til de som tilhører Rådet for Evangelisk kristne/baptistene og registrere de funn som gjøres". De som var tilstede i huset ble nektet å få en kopi av denne kjennelsen.

Dette er et brudd på russisk lov som tillater husmøter. Til tross for protester fra husets eier ble alt han hadde registrert, til og med det han hadde på loftet. De som var til stede på gudstjenesten ble tvunget til å oppgi navn, adresse og hvor de arbeidet, hvilken menighet de tilhørte og hvem som var pastor der. De ble også spurt om de gav penger til menigheten de tilhørte, og om de støttet utgivelse av litteratur. En av politimennene som var til stede sa: "Gå ikke på disse møtene, gå til Den ortodokse kirken og tenn lys der."

Pastor Andreij Meshcherin ble tatt med til politistasjonen og forhørt i to og en halv time.

19. april dukket det opp en gruppe ungdommer utenfor huset hans, og skrek: "Sekteriske baptister!" De banket på dørene, og knuste et vindu. Menighetens medlemmer mistenker myndighetene for å ha fått ungdommene til å gjøre dette.

Ingen kommentarer: